Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České volejbalistky oplatily Rumunkám porážku, v odvetě zvítězily 3:1

České volejbalistky po nenavázání na vítězství nad Slovenskem, kdy ve druhém utkání Evropské ligy podlehly Rumunsku 1:3, tentokrát v Pitešti v odvetě uspěly. Třetí zápas přinesl českým reprezentantkám výhru 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky zvládly odvetu proti Rumunkám

V prvním setu se české hráčky podobně jako v domácím duelu trápily na přihrávce a těžko se prosazovaly přes rumunské bloky. Pak se ale zlepšily.

"V prvním setu se mi zdálo, že jsme pořád v Ostravě. Nedokázali jsme skórovat, proto jsem si s hráčkami promluvil. Před druhým setem jsme udělali pár změn a holky na ně zareagovaly skvěle. Byly soustředěné, přitlačily na servisu a dařilo se v obraně na bloku," uvedl trenér Jannis Athanasopulos. Pomohl i příchod Lucie Kalhousové, která na smeči vystřídala Magdalénu Bukovskou a na příjmu byla jistější.

Ve druhé a třetí sadě Češky výrazně vedly, ale Rumunky vždy koncovku zdramatizovaly. Ve druhém setu od stavu 24:19 hostující hráčky proměnily až pátý mečbol. Ve třetí sadě domácí tým třemi body za sebou srovnal na 23:23 a v koncovce měl setbol, který však nevyužil.

Závěrečná sada byla v režii českého celku, který v útoku táhly Gabriela Orvošová s Michaelou Mlejnkovou. Univerzálka Orvošová nasbírala 24 bodů, kapitánka Mlejnková osmnáct. Hru vedle první nahrávačky Kateřiny Valkové často režírovala osmnáctiletá Kateřina Pelikánová. "Jsem ráda, že jsme vyhrály za tři body a všechny jsme bojovaly. Oproti minulému zápasu jsme lépe přihrávaly, a když jsme zatlačily servisem, soupeřky začaly dělat chyby a tím bylo všechno jednodušší. Vítězství si cením a věřím, že příští zápas bude taky náš," řekla Pelikánová.

Výhru ve skupině, která by znamenala jistý postup do semifinále, si mohou Češky zajistit ve středu na Slovensku. Pokud v Nitře prohrají, budou muset čekat na výsledek závěrečného duelu mezi Slovenskem a Rumunskem.

Rumunsko – Česko 1:3 (16, -23, -26, -13)

Rozhodčí: Bensimon (Izr.), Gradinaru (Rum.). Čas: 122 min. Diváci: 700.

Sestava a body Česka: Bukovská 5, Koulisiani 5, Orvošová 24, Mlejnková 18, Jehlářová 7, Valková 2, libero Digrinová – Pelikánová, J. Smolková 1, Pavlová, Kalhousová 4, Brancuská, Jedličková 1. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů Rumunska: Innehová 18, Budaiová-Ungureanuová a Mateiová po 16.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články