Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

České volejbalistky odrazily nápor Nizozemek, úvod Evropské ligy vyhrály

Brno – Pod taktovkou nového trenéra Carla Parisiho z Itálie, vyhrály české volejbalistky úvodní turnaj skupiny C Evropské ligy. V závěrečném duelu dvou neporažených celků zdolaly až v tiebreaku po zajímavé bitvě hráčky Nizozemska 3:2. V utkání o třetí místo Řecko zdolalo Izrael 3:1. Druhý turnaj Evropské ligy je na programu od pátku do neděle v Nizozemsku.

České volejbalistky
zdroj: ČT24

Do zápasu vstoupily české volejbalistky s respektem a nervozitou. Po nevynucených chybách nabídly soupeřkám čtyřbodový náskok 7:3. Postupně se ale vymanily z útlumu, v zakončení se nejvíce dařilo Kossanyiové a výborně blokovala akce soupeřek Pastulová. Od stavu 8:8 už diktovaly tempo české volejbalistky. Jejich předností byla přesnější kombinační souhra, přesnými přihrávkami připravovala útočné akce nahrávačka Mühlsteinová. Koncovku prvního setu zvládl český tým s naprostým přehledem.

Podstatně vyrovnanější průběh měla druhá sada. Přesnějším podáním české volejbalistky tlačily své soupeřky do defenzivy. Nizozemské hráčky postupně srovnaly krok, ještě stačily vyrovnat na 22:22, agresivnější domácí volejbalistky ale zvrat nepřipustily.

Aneta Havlíčková a Michaela Monzoniová na bloku
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Obdobný průběh měl dlouho i třetí set, v němž si české volejbalistky udržovaly bodový náskok. Za stavu 18:17 ale na dvacet minut vypadl v hale proud. Neplánovaná přestávka české hráčky rozhodila. Sice ještě vedly 21:19, jejich soupeřky ale koncovku zvládly mnohem lépe.

Smeč Heleny Havelkové
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Ztracená sada se odrazila na psychice obou týmů. Nizozemky získaly sebedůvěru, zvýšily produktivitu útočných akcí. Naopak české hráčky se začaly trápit, ztratily předcházející jistotu, mnohem více chybovaly a z jejich výkonu se vytratila sebedůvěra. V rozhodujícím tiebreaku měly Češky více sil. Důrazem postupně získaly náskok 12:6 a ten jim už stačil k tomu, aby dotáhly zápas do úspěšné koncovky.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek
Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Nizozemsko
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články