Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

České volejbalistky nestačily na favorizovanou Čínu

Hongkong – České volejbalistky prohrály v úvodním utkání druhého turnaje Grand Prix ve skupině I s favorizovanou Čínou hladce 0:3 po setech 14:25, 17:25 a 13:25. Na turnaji v Hongkongu nyní české hráčky čeká v sobotu duel s Tureckem a v neděli s Argentinou. Vzájemný zápas těchto celků skončil vítězstvím Turecka 3:1.

Číňanky se oproti prvnímu turnaji v minulém týdnu v Macau, kde ztratily pouze jediný set, představily se zcela obměněnou základní sestavou. Proti favorizovaným soupeřkám působily české reprezentantky, hrající bez zraněné smečařky Havelkové, od začátku zaskočeně. Trenér Carlo Parisi dal v základní sestavě příležitost nahrávačce Vincourové, která měla proti zkušeným protivnicím obtížnou úlohu. Číňanky začaly ve velkém stylu a jejich dynamickému pojetí hry český tým nestačil čelit. "Pokud mají hráčky v hlavě jen obavy z toho, aby neudělaly chybu, nelze vyhrát. Náš výkon byl špatný," posteskl si po utkání Parisi.

Agresivní hrou Čína rychle získala náskok 6:0. Teprve za tohoto stavu se podařilo zásluhou kapitánky Havlíčkové uhrát první dva body a počáteční bodová smršť se podepsala na průběhu celé první sady. Proti vysokým blokům soupeřek se české hráčky prosazovaly jen s obtížemi. Trenér Parisi se pokoušel otupit převahu soupeřek střídáním, optické zlepšení však nastalo pouze po příchodu nahrávačky Kubínové.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalového utkání Čína - Česko

Nejlepší výkon předvedly Češky v úvodu druhého setu, kdy držely s protivnicemi krok. Zpřesnily i obranu na síti a v poli vynikala Jášová. Jenže zlepšení vystačilo pouze do stavu 12:13. Číňanky následnou šňůrou šesti bodů opět převzaly režii a s přehledem dotáhly sadu do úspěšné koncovky. "Snažily jsme se naši hru zlepšit, ale nebylo se na čem chytit," tvrdila střídající blokařka Kristýna Pastupová.

V třetím dějství už opět ovládl hru čínský tým, který zcela vymazal soupeřův útok. Na chvíli se české hráčky vzpamatovaly až v samém závěru a za stavu 9:23 uhrály čtyři body v řadě. Ovšem hned první mečbol Číňanky proměnily ve výhru.  "Proti Číně jsme hrály poprvé, měly jsme si zápas víc užít. Nepředvedly jsme výkon podle našich představ. V naší hře bylo strašně moc nevynucených chyb. Příjem jsme neměly špatný, takže jsme mohly sehrávat různé kombinace. Ale na bloku ani v poli jsme neplnily, co jsme si předsevzaly," shrnula nejproduktivnější hráčka českého týmu Aneta Havlíčková, autorka 15 bodů.

Čína - ČR 3:0 (14, 17, 13)

Rozhodčí: Mahmúd (Kat.), Zacharovičová (Rus.). Čas: 64 min. Diváci: 7641. Sestava a body ČR: Kossányiová, Plchotová, Havlíčková 15, Mlejnková 5, Monzoni 8, Vincourová, libero Jášová - Dostálová, Vanžurová 5, Kubínová 1, Hodanová, Pastulová 2. Trenér: Parisi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články