Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

České Budějovice si v dohrávce snadno poradily se Zlínem

České Budějovice – V dohrávce 10. kola extraligy volejbalistů hostily České Budějovice soupeře ze Zlína a očekával se vyrovnaný duel dvou týmů ze středu tabulky. Opak byl však pravdou, domácí Jihostroj rozebral hru Moravanů a zvítězil lehce ve třech setech 25:10, 25:19 a 25:16. Jihočeši tak poskočili na třetí místo, naopak Zlín přišel o sérii tří výher a zůstává osmý.

"Se Zlínem je to vždycky bitva, takhle jednoduché jsem to určitě nečekal. Jsem spokojený, odehráli jsme výborné utkání, byl to agresivní, bojovný a téměř bezchybný výkon," řekl trenér vítězů Jan Svoboda.

Hosté se nedokázali vypořádat s podáním Jihostroje, proto se trápili i v útoku. Po nepovedeném začátku držel Zlín do poloviny druhého setu se soupeřem krok, pak ale i vinou několika technických chyb umožnil domácím získat náskok.

Ve třetím dějství českobudějovický tým opět vytočil svůj výkon do vyšších obrátek a zápas za pouhých 72 minut zakončil. "My jsme dělali úplně infantilní chyby, ani změny v sestavě nebyly kromě příchodu Motyčky efektivní. Jsem zklamaný, ale je třeba říct, že takhle dobře na nás ještě letos nikdo nepodával," uznal zlínský kouč Roman Macek.

Uniqa extraliga volejbalistů - 10. kolo:

České Budějovice - Zlín 3:0 (10, 19, 16).

Nejvíce bodů: Gevert 17, Michálek 10, Sobotka 9 - Motyčka 8, Kolář 6, Kostoláni a Navláčil po 5.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Jihostroje si snadno poradili se Zlínem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články