Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

České Budějovice prohrály s Budvou po bitvě 2:3

Budva (Černá Hora) - Volejbalisté Českých Budějovic sahali po druhé výhře v letošním ročníku Ligy mistrů, ale dramatický boj s černohorskou Budvou ztratili 2:3 na sety. Po pátém kole skupiny B je jihočeský celek v tabulce třetí s jednou výhrou, Budva se radovala z premiérového vítězství.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČT24

Svěřenci trenéra Jana Svobody dokázali dvakrát srovnat stav. Především ve čtvrtém setu na palubovce dominovali a sadu získali poměrem 25:13. V rozhodujícím tie-breaku jim ale utekl začátek a z vedení 2:1 rázem prohrávali 2:8. Ztrátu už dohnat nedokázali a přesně po sto minutách sklopili poraženě hlavy.

Jihočeši nedokázali zastavit především Olivera Vennoa, autora 29 bodů, útok Jihostroje táhl s dvaceti body uzdravený Peter Pláteník.

Volejbalisty Českých Budějovic čeká v základní skupině ještě poslední zápas 12. prosince doma s Berlínem, ale už je jisté, že v Lize mistrů skončí. Alespoň bod za prohru 2:3 jim dává naději na čtvrtfinále Poháru CEV.

Je nám líto, video expirovalo.
Liga mistrů ve volejbalu

BR Budva - Jihostroj České Budějovice 3:2 (21, -22, 23, -13, 7)

Rozhodčí: Raptis (Řec.), Vilimanovič (Slovin.). Čas: 100 min.

Sestavy a body:

Budva: Dukič 3, Venno 29, Čačič 15, Šuljagič 8, Vujovič 4, libero Rašovič - Maksimovič, Čuk 3, Petkovič 2. Trenér: Reljič.

Č. Budějovice: Mach 12, Pláteník 20, Kriško 16, Rojas 15, Sobotka 8, Habr 4, libero Juračka - Zapletal. Trenér: Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články