Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

České Budějovice narazí na tým ze země mistrů světa

České Budějovice – Soupeř z kategorie největších a nejtěžších potká hned na začátku Ligy mistrů volejbalisty Českých Budějovic. Domácí šampioni přivítají tým ze země mistrů světa, polský Belchatow. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 18:20.

Je nám líto, video expirovalo.
Českobudějovičtí volejbalisté se chystají na Belchatow

Za Belchatow nastupují tři mistři světa, včetně nejlepšího univerzála šampionátu Mariusze Wlazlyho. "Je to jeden z favoritů na Final Four, je to jeden z nejtěžších možných soupeřů," uvedl kapitán týmu Filip Habr.

České Budějovice navíc nebudou v plné síle. Jihostroj má mimo hru dva smečaře. Tomáš Fila je po operaci nehojícího se malíčku levé ruky a Petr Michálek laboruje se zraněným kotníkem. "Je to docela problém. Za normálních okolností by podle mě nešlo odehrát takové utkání na dva smečaře, ale nic jiného nám nezbývá," konstatoval trenér Jan Svoboda.

Do utkání nastoupí na smeči Jan Kuliha a jednadvacetiletý Petr Šulista. "V poslední době hrál slušně, bude to zkušenost," řekl Svoboda. "Teším se hrozně. Kdoví, kdy si zahraju proti takovému soupeři," přiznal smečař Petr Šulista.

Belchatow tradičně patří k favoritům celé soutěže. V uplynulých pěti letech byl jednou třetí a jednou dokonce druhý. Osminásobného polského mistra Belchatów vede španělský trenér Miguel Ángel Falasca. Osu jeho výběru tvoří tři zlatí medailisté ze zářijového světového šampionátu - univerzál Mariusz Wlazly, blokaři Karol Klos a Andrzej Wrona. "Takové hráče tady již letos neuvidíme. Snad je přinutíme hrát na maximum," přál si Svoboda.

Skupinu F, v níž České Budějovice jsou, doplňují Innsbruck s českým blokařem Markem Beerem a Antverpy. V minulém ročníku Ligy mistrů se Jihostroji nedařilo, v šesti zápasech nezískal ani bod a uhrál jen tři sety.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články