Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

České Budějovice jsou favoritem finále extraligy volejbalistů

Praha - Volejbalisté Českých Budějovic jsou stejně jako před rokem favoritem finále extraligy. Ode dneška se pokusí nejlepší domácí celek zastavit liberecká Dukla, která v semifinále vyřadila po boji loňské finalisty z Ostravy. České Budějovice domácí scéně dominují. Pod vedením trenéra Petra Broma získaly čtyři tituly za pět let a na vítěznou vlnu navazují i pod Janem Svobodou. "Cílem je titul. Druhé místo je neúspěch, proto musíme roli favorita přijmout," řekl Svoboda. Finálová série na čtyři vítězné zápasy začne v Českých Budějovicích, na stejném místě se bude hrát i zítra.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Myslím, že se nemáme čím překvapit. Spíš bude záležet na tom, kdo podá koncentrovaný výkon a bude hrát stabilně bez nějakých výkyvů, jak to bylo v sérii s Ostravou," řekl kouč Liberce Michal Nekola.

Oba týmy prošly základní částí suverénně. České Budějovice prohrály jen dvakrát, Liberec ztratil o jeden zápas více. Všechny tři vzájemné duely v sezoně vyhráli Jihočeši, jednou jasně 3:0, ale dvakrát se s Duklou tahali na pět setů.

Budějovice zdolaly v semifinále jasně Příbram a Liberec postoupil až po vyčerpávajícím boji s Ostravou. Jihočeši tak měli před finále deset dnů klidu. "Nebudou tolik rozehraní, zápasové zatížení je v těch sériích docela důležité," mínil Nekola a věřil, že jeho tým nebude po sedmi zápasech unavený. "Když postoupíte do boje o titul, tak nějaká únava a bolesti přechází," uvedl liberecký trenér.

"První dva zápasy v Budějovicích vše ukážou. Jestli se nám podaří získat alespoň jeden, tak si myslím, že série bude hodně zajímavá," řekl před svou premiérou ve finále extraligy liberecký smečař Tomáš Hýský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články