Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České beachvolejbalistky získaly bronz a mají druhou šanci bojovat o Rio

Stavanger (Norsko) - České beachvolejbalistky vybojovaly na Kontinentálním poháru ve Stavangeru bronzové medaile a zároveň si udržely šanci startovat na olympijském turnaji v Riu. Díky třetímu místu z norského písku se zúčastní závěrečné kvalifikace v Soči za necelé dva týdny. Účast pod pěti kruhy si po finálové výhře 2:1 nad Ukrajinou vybojovaly Nizozemky, které byly v semifinále nad síly českého týmu.

Markéta Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: fivb.org

Na dnešním bronzovém úspěchu se podílely obě české dvojice stejnou měrou. Nad Rakouskem zvítězily 2:0 a navíc bez ztráty setu. Nejprve jedničky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou zdolaly Schützenhöferovou s Plesiutschnigovou 21:19, 21:15 a následně se první výhry na tomto poháru dočkaly Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou. Ty zdolaly Hanselovou se Stefanií Schwaigerovou 21:19 a 21:17.

"Máme třetí místo a oba páry vyhrály. Co víc si přát? Jsem šťastný za hráčky. Pro všechny to byla dobrá zkušenost a jsem nadšený, že Česko má další medaili," napsal Simon Nausch, rakouský trenér stříbrného páru nedávného mistrovství Evropy Sluková, Hermannová.

"Před zápasem jsme věděli, že i tým ze čtvrtého místa postoupí do Soči, takže se nehrálo pod tak velkým tlakem, ale přesto jsme chtěli na stupně vítězů, což se povedlo." Poslední den musel Nausch improvizovat, jelikož pro něj nečekaně odjela v sobotu večer Lenka Háječková, trenérka páru Kolocová, Kvapilová. "Prý to bylo domluveno s federací, ale mě jaksi nikdo neřekl, že rozhodující den budu koučovat dva páry," zlobil se Nausch.

Beachvolejbalový pár Kolocová-Kvapilová
zdroj: ČTK autor: Igor Stejskal

Využil pomoci své asistentky Veroniky Hoškové-Brownové. "Připravil jsem taktiku, Veronika to řekla Kiki a Míše a já sledoval Báru s Maki." Nausch doufá, že postup do Soči, společně vybojovaný bývalými parťačkami Slukovou a Kolocovou, které se loni rozešly a rány stále nejsou zahojeny, pomůže k určitému lepšímu vnímání obou stran. "Česko tady uspělo a byl bych moc rád, aby nás česká volejbalová komunita vnímala jednotně, a ne černobíle," řekl.

Závěrečná olympijská kvalifikace v Soči se uskuteční od 6. do 10. července. Formát bude stejný jako nyní ve Stavangeru, čili tým budou tvořit dvě dvojice. Místo v Riu zajistí pro svou zemi dvě nejlepší družstva.

Kontinentální pohár v plážovém volejbalu, součást olympijské kvalifikace ve Stavangeru:

Ženy - o 3. místo:

ČR - Rakousko 2:0

Sluková, Hermannová - Schützenhöferová, Plesiutschnigová 2:0 (19, 15)

Kolocová, Kvapilová - S. Schwaigerová, Hanselová 2:0 (19, 17).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články