Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

České beachvolejbalistky promarnily boj o místo na olympiádě, poslední šanci dostanou v červnu

České plážové volejbalistky v týmovém Nations Cupu olympijské místo nezískají. V rozhodujícím zápase o postup na finálový turnaj, z nějž do Paříže postoupí pouze vítěz, Češky v Balikesiru podlehly Finsku 1:2 na zápasy.

Marie-Sára Štochlová s Barborou Hermannovou
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Dosud stoprocentní Češky vstoupily na tureckém písku dobře i do finále, když Anna a Kateřina Pavelkovy zdolaly Anniinu Parkkinenovou a Valmu Prihtiovou 2:1 na sety. Poté ale Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou podlehly ve dvou setech Niině Ahtiainenové a Taru Lahtiové a následně s nimi prohrály rozhodující zlatý set 13:15.

"Po vyrovnaném zlatém setu proti Finkám, který jsme ztratily v koncovce, jsme samozřejmě zklamané. Jak říkala Barča už před turnajem, Finky mají minimálně za tuhle sezonu nahráno víc vypjatých situací. A to se ukázalo. Jsem ale ráda, že jsme si zase mohly zahrát dobrý beachvolejbal a cítily jsme se na hřišti lépe a lépe," uvedla Marie-Sára Štochlová, jež v této sezoně bojovala se zdravotními problémy.

Českým jedničkám Hermannové se Štochlovou se vzdálila účast na Hrách v Paříži. V olympijském žebříčku, z nějž do Paříže postoupí kromě jednoho domácího páru a mistrů světa 17 dvojic, jsou mimo postupové příčky. Aby se posunuly mezi kvalifikované páry, musely by v červnu uhrát velký počet bodů na turnajích ve Starých Jablonkách a v Ostravě, po nichž se pořadí uzavře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články