Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Česká reprezentace se veze na vítězné vlně, porazila i Portoriko

Chiclayo – Druhý zápas, druhý skalp soupeře. České volejbalistky zdolaly na turnaji Grand Prix v Peru i Portoriko 3:1 (25:20, 26:28, 25:21, 25:18) a po předchozím hladkém triumfu nad Kolumbií drží neporazitelnost. Závěrečné utkání s domácí reprezentací, která má na kontě rovněž dvě výhry a stejný poměr setů 6:1, je čeká v noci z neděle na pondělí.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Národní tým předčil Portoričanky zejména na bloku. Pouze ve druhém setu dopustily svěřenkyně Zdeňka Pommera dramatickou koncovku a nezvládly ji. "Byl to dneska těžší duel a vyžadoval od nás veškerou koncentraci. Znali jsme útočnou sílu soupeře, takže jsme tomu přizpůsobily bloky," řekl Pommer.

"Snažily jsme se tlačit podáním, abychom jim zkomplikovaly příjem. Nebylo to snadné vítězství," uvedla kapitánka Karolína Bednářová. Sedmnácti body zazářila Barbora Purchartová, v portorickém dresu se dařilo především Karin Ocasiové.

S Peru se volejbalistky utkají v noci na pondělí od 2:00 SELČ. Během příštího týdne odehrají tři zápasy v Portoriku a poslední třetina základní části Grand Prix je čeká v Kanadě. Final Four druhé divize bude hostit Ostrava 29. a 30. července, česká reprezentace má coby pořadatel účast jistou.

Grand Prix pro ni slouží jako příprava na baráž o mistrovství světa a také na evropský šampionát v Gruzii.

Grand Prix volejbalistek, turnaj 2. divize v Chiclayu (Peru):

ČR - Portoriko 3:1 (20, -26, 21, 18)Rozhodčí: Grassová (Braz.), Borroto (Kuba). Čas: 101 min. Diváci: 3000.

Sestava a body ČR: Kossányiová 14, Toufarová 12, Smutná 2, Nachmilnerová 15, Purchartová 17, Bednárová 5, libero Dostálová - Kopáčová 1, Mlejnková 6, Vincourová 3, Kohoutová, Vaňková. Trenér: Pommer.

Peru - Kolumbie 3:0 (15, 21, 24).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články