Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Češi ve Zlaté evropské lize nestačili na Turecko

Čeští volejbalisté se rozloučili se Zlatou evropskou ligou porážkou. Svěřenci trenéra Jiřího Nováka nestačili na turnaji v Portugalsku na favorizované Turky, s již jistými vítězi skupiny C a obhájci trofeje prohráli 1:3 po setech 18:25, 14:25, 25:19 a 20:25.

Pro volejbalisty byla Evropská liga přípravou na zářijové mistrovství Evropy, jehož základní skupinu odehrají doma v Ostravě. Zároveň to byla první ostrá zkouška pod trenérem Novákem, který je koučem národního mužstva už od loňska, ale kvůli koronaviru se dlouho nic nehrálo.

V předchozích zápasech v Portugalsku dokázal český tým přehrát domácí i běloruskou reprezentaci. Po prvním turnaji měl ale na kontě tři porážky. "Měli jsme hodně špatný vstup do zápasu, pro mě až šokující po dvou vyhraných zápasech. Prostřídali jsme a našli sestavu, která konkurovala Turkům. Obrat jsme nezvládli kvůli několika chybám na konci čtvrtého setu," řekl kouč Novák.

Volejbalisté dokázali zachránit třetí sadu, třebaže na jejím počátku prohrávali 1:4. Na šest bodových bloků ale v dalším setu nenavázali a Turci tak ovládli tabulku skupiny bez ztráty bodu a s impozantním skóre 18:2.

"Těžko se mi to hodnotí. Opět jsme sklouzli k takovému neučesanému volejbalu, padaly tam balóny, které nám v minulých zápasech nepadaly. Dva a půl setu Turci byli lepší, my se vrátili do zápasu, dělali míň chyb, ale nedotáhli to. Teď je před námi volno a druhá část s vrcholem v Ostravě," dodal kapitán Jan Hadrava, autor 18 bodů.

ČR - Turecko 1:3 (-18, -14, 19, -20)

Rozhodčí: Lopes Pinto (Port.). Biegajlo (Brit.). Čas: 98 min.

Sestava a body ČR: Vašina 13, Patočka 2, Finger 5, Galabov 4, Sedláček 8, Bartůněk 1, libero Moník - Hadrava 18, Špulák, A. Bartoš, P. Bartoš 2, Michálek 5. Trenér: Novák.

Nejvíce bodů Turecka: A. Lagumdzija 22, Gülmezoglu 12.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články