Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi v Evropské zlaté lize překvapili Portugalce. Smetli je 3:0

České reprezentaci se náramně povedla odplata za porážku minulý týden. V portugalském Santu Tirsu vyhrála jasně 3:0 (25:20, 25:20, 25:18)  a získala první výhru do tabulky po čtyřech utkáních.

Donovan Džavoronok smečuje v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Do Portugalska kvůli problému s kolenem neodcestoval kapitán a nahrávač Jakub Janouch. Nahrával tak Luboš Bartůněk a na univerzálu se představil Michal Finger, který pomohl šestnácti body. Stejnou měrou přispěl k výhře i smečař Lukáš Vašina.

Ve všech setech si svěřenci kouče Jiřího Nováka udržovali náskok a oplatili soupeři porážku 2:3 z prvního zápasu. "Oproti prvnímu turnaji jsme hráli s větším nasazením, odhodlaně a se srdcem, což dnes přineslo výhru," uvedl Novák v tiskové zprávě.

"Jsem rád, že jsme zahájili turnaj výhrou a oplatili Portugalcům prohru z prvního turnaje. Stabilizovali jsem servis i ostatní herní činnosti. Věřím, že na tento výkon navážeme i zítra. Velmi dobrý týmový výkon, bez chyb," řekl univerzál Jan Hadrava.

Postup do Final Four si zajistilo Turecko, které porazilo Bělorusko 3:0 a se čtyřmi výhrami má v čele nedostižných 12 bodů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články