Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi další výhru doma nepřidali, proti Nizozemcům neuhráli ani set

České Budějovice - Čeští volejbalisté podlehli na domácím turnaji druhé divize Světové ligy Nizozemsku jednoznačně 0:3 po setech 19:25, 15:25 a 15:25. Svěřenci trenéra Miquela Falascy nenavázali na páteční vítězství nad Egyptem a po pěti zápasech v soutěži mají na kontě dvě vítězství. Jejich nedělním soupeřem bude Portugalsko, které na jihu Čech dvakrát prohrálo.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK/Kubeš Slavomír

Blokař Vladimír Sobotka ocenil, jak se Nizozemci zhostili role favoritů. "Výborně útočili, k ničemu nás nepustili. Van Haarlem trápil celou sezonu obrany soupeřů v lize, teď to bylo stejné. Nám se nedařilo v útoku, hodně nás blokovali. Nedařilo se nám nic, nedostali jsme se vůbec do zápasu," posteskl si Sobotka.

Češi měli v utkání jasný úkol - donutit Nizozemce důrazným podáním k horšímu příjmu, aby mohli snáze čelit jejich útokům. Jenže tato taktika vycházela vždy jen do poloviny setu, pak soupeř přidal a domácím hráčům nedovolil pomýšlet ani na vyrovnanější koncovku. "Nemyslím si, že to byl dnes od nás nějak extra špatný výkon, ale na Nizozemsko zkrátka musíme podat něco extra. To se prostě dnes nestalo. Věřím, že mít dnes za soupeře třeba Egypt, porazili bychom ho za tři body," prohlásil kapitán Aleš Holubec.

Plachtícím podáním působili Nizozemci české přihrávce velké potíže a s domácími útočníky si pak dokázali snadno poradit. Na bloky zvítězili jednoznačným poměrem 12:1, na esa 8:2. Nejvíce bodů si v českém týmu připsal univerzál Jan Hadrava, nedostal se však ani na dvouciferné číslo.

"Nizozemci nás úplně rozebrali servisem a následně ubránili. Na bloku byli jednoznačně lepší a samozřejmě v útoku, tam to měli jednodušší, měli dobře přihráno. Zaslouženě vyhráli. My jsme neměli co nabídnout. Musíme se zvednout a zabojovat o další vítězství," řekl asistent trenéra Michal Nekola. Český výběr vyšel ve Světové lize podruhé bodově naprázdno, poprvé prohrál bez zisku setu. Na předchozím turnaji v Soulu nebodoval jen proti Slovinsku (1:3), domácím Korejcům podlehl 2:3 a Finsko porazil 3:1. Češi tak mají dál na kontě šest bodů. 

Egypťané v pěti setech zdolali Portugalsko

Páteční soupeři českých volejbalistů z Egypta v odpoledním utkání porazili Portugalsko 3:2. Egypťané jasně dominovali v prvních dvou sadách, které ovládli v poměrech 25:16 a 25:17. Ve třetím setu ale Portugalci začali hrát aktivněji, za stavu 8:8 si vyžádali oddechový čas a nakonec ve třetí sadě zvítězili 25:19. Dobrou hrou navázali i v následujícím setu, který ovládli 25:21. Nakonec o vítězi utkání musel rozhodnout až pátý set, ve kterém Egypt zvítězil 19:15.

Turnaj Světové ligy volejbalistů v Českých Budějovicích - 2. divize:

ČR - Nizozemsko 0:3 (-19, -15, -15)

Rozhodčí: Grieder (Švýc.), Stahl (USA). Čas: 71 min. Diváci: 3200.

Sestava a body ČR: Janouch 1, Hadrava 9, Sobotka 1, Holubec 3, A. Bartoš 6, Šulista 5, libero Pfeffer - Džavoronok 2, Habr 1, Beer 2, Zmrhal 4. Trenér: Falasca. Nejvíce bodů Nizozemska: Ter Maat 19, Andringa 10, Ter Horst a Diefenbach po 9.

Egypt - Portugalsko 3:2 (16, 17, -19, -21, 17)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články