Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovičtí volejbalisté to zvládli. Po čtvrté výhře jsou novými šampiony

České Budějovice – Druhý mečbol už českobudějovičtí volejbalisté proměnili. V šestém duelu finálové série porazili Kladno 3:1 na sety, celkově vyhráli 4:2 na zápasy a podeváté v klubové historii získali mistrovský titul. 

Českobudějovická oslava
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Pro nás se to trošku rovná zázraku, po tom, co jsme převáděli v sezoně. Nehráli jsme dobře a byli v nepohodě. Čtvrtfinále jsme přežili, mančaft se obrovsky semkl a hrál výborně," řekl v ČT trenér vítězů René Dvořák. "Sezona je pro nás výborná, i když teď je to zklamání," hodnotil kouč poražených Milan Fortuník.

První set šestého finále byl charakteristický pro celou sérii. Oba celky se přetahovaly o vedení a rozhodla dlouhá koncovka. Kladno vedlo ještě 23:21, ale domácí srovnali. První tři setboly mělo Kladno, pak pět Jihostroj a poté zase Kladno. Až při osmém setbolu Českých Budějovic se do míče opřel chilský univerzál Gevert, zaznamenal už 14. bod v setu a zajistil po čtyřiceti minutách výhru 36:34.

Gevert trápil Kladno i tvrdým servisem a pomohl k dalšímu vedení 16:12, domácí však o něj přišli a hosté sadu i díky šesti blokům získali. Gevert byl k nezastavení a v polovině zápasu už měl na kontě 20 bodů.

Třetí set začali Jihočeši při Sobotkově servisu náskokem 4:0 a stále byli o krok vpřed. Gevert už tak důrazný nebyl, body přidával hlavně smečař Michálek s blokařem Machem a závěr rozhodl servisem Habr. Dal dvě esa a přímým bodem proměnil setbol. "Je to o obraně. Uklidnění jsme potřebovali," řekl nahrávač Habr a potvrdil, že je nejlépe podávajícím hráčem extraligové sezony.

České Budějovice - Kladno 3:1 (34, -23, 18, 20)

Konečný stav série: 4:2.

České Budějovice: Habr 6, Michálek 23, R. Mach 13, Gevert 23, Kuliha 7, Sobotka 8, libero Kryštof - Fila 1, Todua. Trenér: Dvořák.

Kladno: Hýský 4, Zajíček 16, Van Haarlem 3, Hietanen 14, Trojan 9, Křesťan 23, libero Sparidans - Dillien, Syrůček 1, Kozák 2. Trenér: Fortuník.

Konečné pořadí extraligy 2016/17: 1. České Budějovice, 2. Kladno, 3. Liberec, 4. Karlovarsko, 5. Brno, 6. Příbram, 7. Ostrava, 8. Odolena Voda, 9. Zlín, 10. Benátky n/J, 11. ČZU Praha, 12. Ústí n/L (udrželo se v baráži). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články