Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Budějovičtí volejbalisté stále kráčí extraligou bez ztráty setu

Volejbalisté Českých Budějovic prožívají skvostný vstup do sezony. V předehrávce 7. kola extraligy porazili Odolenu Vodu 3:0 a s přehledem vedou tabulku. Jihostroj stále neztratil ani set, Aero se naopak s nulovým ziskem bodů krčí na konci tabulky.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK/Vostárek Josef

"Byly tam momenty, které musíme zlepšit. Odolena Voda měla jedinou šanci, riskovat na servisu, to dělali, takže byly pasáže, kdy jsme byli odtažení od sítě. Nicméně jsme si s tím parádně poradili a důležité míče nám odztrátoval náš mladý univerzál Šotola. Hrál skvěle," pochválil spoluhráče budějovický Martin Kryštof.

České Budějovice čeká o víkendu další utkání ve Zlíně, i proto možná trenér Dvořák obměnil základní sestavu a do hry od začátku zapojil mladého univerzála Šotolu. Na lavičce byli připraveni i další junioři - blokař Polák a libero Janda.

Jihostroj se tentokrát rozjížděl pomaleji, do prvního technického time outu drželi hosté vyrovnaný stav. Pak ale zafungovala skvěle obrana na síti, při Michálkově podání domácí přidali body a s pohodlným náskokem první set ukončili.

Ve druhém dějství se domácí nechali ukolébat rychlým vedením. Ztráty koncentrace, chyb v útoku i na příjmu dokázalo Aero využít a snížilo. Ve vyrovnané koncovce ale Budějovice vytáhly svou excelentní zbraň, bloky. Třetí set už si domácí pohlídali.

Výsledky 7. kola extraligy volejbalistů

České Budějovice - Odolena Voda 3:0 (17, 20, 14).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články