Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Budějovičtí volejbalisté prohráli v Berlíně 0:3

Berlín - Volejbalisté Českých Budějovic nevytěžili ani bod z úvodního zápasu Ligy mistrů, v Berlíně prohráli 0:3 po setech 25:27, 22:25 a 20:25. V úterý přivítají Jihočeši doma černohorskou Budvu, která má po prvním kole rovněž nulu na kontě po porážce s ruským favoritem Novosibirskem.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČT24

V berlínské aréně Maxe Schmellinga přivítaly oba týmy téměř čtyři tisícovky fanoušků, kteří nakonec mohli slavit výhru domácích, k níž přispělo i české reprezentační libero Martin Kryštof. Lépe však začali čeští mistři. Od stavu 10:6 si neustále udržovali až čtyřbodové vedení až do 19:18 a jako první si vypracovali setbol. Při skóre 24:22 měli příležitosti hned dvě, jenže nabídnuté šance Novotný ani Pláteník nevyužili.

Naopak Němci, jejichž hlavní zbraní je 212 cm vysoký Robert Kromm, ukončili set výsledkem 27:25. Druhá sada už se vyvíjela od začátku lépe pro Berlín a Novotného na postu univerzála nahradil Kriško. Domácí převyšovali soupeře především díky vynikající blokařské bilanci.

V tomto duchu se odvíjelo i třetí dějství, v němž Jihostroj vydržel v tempu jen do jeho poloviny. "Výsledek je pro nás krutý. Vyrovnali jsme se soupeři v několika herních činnostech, ale propadli jsme na bloku. Blokařské situace zvládli domácí lépe," hodnotil trenér Jan Svoboda. "Byli jsme také horší na útoku po příjmu. Jinak jsme se soupeři vyrovnali," dodal.

"Škoda prvního setu, koncovku jsme měli dohrát. Pak už byli domácí na koni. V úterý hrajeme doma s Budvou, to je soupeř, kterého chceme porazit," prohlásil David Juračka, českobudějovické libero.

Volejbalová Liga mistrů, 1. kolo skupiny B:

RV Berlín - České Budějovice 3:0 (25, 22, 20)

Rozhodčí: Satanassi (It.), Yener (Tur.). Čas: 87 min. Diváci: 3 528.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články