Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Budějovičtí volejbalisté po výhře v Ústí odskakují v čele tabulky

Dominantní hru s jasným výsledkem 3:0 na sety předvedli volejbalisté Českých Budějovic v Ústí nad Labem v 7. kole extraligy. Pojistili si tak první příčku a v neúplně tabulce odskočili před svými soupeři o čtyři body.

Radost volejbalistů Českých Budějovic
zdroj: VK Jihostroj České Budějovice autor: Dan Kubát

Volejbalisté Českých Budějovic díky výhře 3:0 v Ústí nad Labem v 7. kole zvýšili odstup v čele neúplné tabulky. Před trojicí pronásledovatelů Brno, Kladno a Karlovarsko má jediný neporažený celek extraligy náskok čtyř bodů. Severočeši zůstali devátí.

Hladké vítězství hostů řídil kanadský univerzál Casey Schouten, jenž zaznamenal 25 bodů. Ústí s desetinásobným mistrem drželo krok jen v koncovce třetí sady, kterou Jihostroj získal poměrem 25:23.

Trenér Jihočechů René Dvořák ale nebyl s výkonem úplně spokojený. "První set jsme hráli velmi slušně, drželi jsme Ústí pod sebou. Začátky dvou dalších setů jsme bohužel prospali, mysleli jsme asi, že to půjde samo. Na druhou stranu jsme dobrou sérií na servisu a obranou sety otočili a získali jsme vítězství," řekl Dvořák.

"My jsme střídali výborné chvilky s těmi slabšími, bohužel těch bylo více. Naše chyby přicházely v důležitých momentech a právě na stabilitě herních činností musíme neustále pracovat," konstatoval ústecký kouč Lubomír Vašina.

UNIQA extraliga volejbalistů - 7. kolo:

Ústí nad Labem - České Budějovice 0:3 (-17, -18, -23)

Nejvíce bodů: Van Solkema 12, Lank a Vemič po 9 - Schouten 25, Michálek 8, Stoilovič a Sedláček po 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články