Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Budějovičtí chtějí zaskočit favorizované Cuneo

České Budějovice - Po senzačním říjnovém vítězství v Cuneu se českobudějovičtí volejbalisté pokusí v Lize mistrů zaskočit italského superfavorita podruhé. Od 18:00 hostí odvetu s týmem, který dokázali před dvěma a půl měsíci porazit 3:0 a radovali se z historické výhry v elitní klubové soutěži. Přímý přenos sledujte od 17:50 živě na ČT4 a webu sportživě.cz.

Cuneo s kádrem nabitým hvězdami jako Mastrangelo, Grbič, Vissotto nebo Wijsmans tentokrát neponechalo nic náhodě a na jih Čech přijelo už dva dny před zápasem. Přípravu začalo v pondělí odpoledne v posilovně. Jiné zaváhání v LM už italský celek nedopustil a po čtyřech ze šesti zápasů vede podle očekávání skupinu D. Jihočeši jsou poslední. "Rádi bychom výsledek napodobili, ale bude to moc těžké. Uděláme všechno, co bude v našich silách," uvedl univerzál českých mistrů Radek Motys, čerstvě druhý muž ankety o nejlepšího sportovce kraje za loňský rok.

Se spoluhráči ovládli hodnocení kolektivů. Cílem Cunea je skupinu vyhrát a jít z lepší pozice do play off, další klopýtnutí proti Českým Budějovicím si proto nepřipouští. "Tehdy nás trochu podcenili, to se teď nebude opakovat. Nastoupí na nás jistě mnohem lépe připravení a koncentrovaní. Ale nám se třeba povede stejný kousek jako v Itálii," řekl kapitán a blokař Michal Sukuba.

Je nám líto, video expirovalo.
Cuneo vytasí na České Budějovice

Prostějovské volejbalistky čeká boj o postupovou naději

O postupovou naději budou dnes v Curychu v Lize mistryň bojovat volejbalistky Modřanské Prostějov, které mají na kontě po čtyřech porážkách jediný bod. Tato bilance je řadí na poslední čtvrté místo tabulky skupiny C. "Soupeřky by nás neměly zaskočit tak, jako v prvním duelu v domácím prostředí. Pokud předvedeme kvalitní hru, tak můžeme zvítězit," řekl kouč Miroslav Čada. První vzájemný duel prohrály Hanačky 1:3, když se jim podařilo získat až třetí set a neuhlídaly zejména důraznou Brankicu Michajlovičovou.

Z pěti skupin se podaří do play off proklouznout i jednomu nejlépe postavenému týmu na čtvrtém místě. "K tomu ale potřebujeme mít na svém kontě minimálně čtyři body. Protože v posledním kole narazíme doma na favorizovanou Kazaň, tak si dokonale uvědomujeme důležitost nadcházejícího zápasu v Curychu. Výhru považujeme za nutnost," dodal Čada. Utkání v Curychu začne ve 20:15.

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články