Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Budějovický Jihostroj i Kladno v Poháru CEV končí

Volejbalisté Českých Budějovic i Kladna skončili v Poháru CEV ve třetím kole. V osmifinále bude ze tří českých zástupců pokračovat jen Dukla Liberec, která postup slavila v Burgasu. V nižším Vyzývacím poháru si účast v osmifinále vybojovaly Karlovarsko i Brno.

Je nám líto, video expirovalo.
Budějovičtí i kladenští volejbalisté v Poháru CEV končí

Jihostroj, Kladno i Liberec v prvním zápase vyhrály 3:2, odvety ale zvládla jen Dukla. Jihočeši dnes doma podlehli izraelskému celku Hapoel Akko 1:3, Kladenští nezískali v Rumunsku v hale soupeře Arcada Galati ani set.

"Po naší dobré obraně jsme nezvládli útok. Je to škoda. Moc nás mrzí dvě prohrané koncovky v úvodních dvou setech," řekl českobudějovický blokař Radek Mach. Hapoel první i druhou sadu získal těsně 25:23, pak domácí odmítli rychlý konec, ale ten stejně nakonec přišel.

V sestavě Jihočechů už nastoupilo uzdravené libero Martin Kryštof, ale potíže přišly v útočné činnosti. "Nepodařilo se nám soupeře překonat útočně. V koncovkách, které jsme prohráli, děláme laické chyby. Ty se na evropské scéně trestají," řekl Kryštof .

Kladno nezastavilo Galati s řadou zkušených legionářů i bývalým mistrem Evropy Srbem Kovačevičem. "Rozhodl první set, ve kterém jsme vedli o pět bodů a ještě 16:13. Bohužel jsme to neustáli na přihrávce," řekl jeden z kladenských trenérů Petr Klár.

Karlovarsko po výhře nad Mladostí v Záhřebu 3:2 uspělo doma 3:0 a čeká ho dvojzápas se švýcarským týmem Näfels, Brňané vyřadili Lokomotiv Charkov, když po domácí výhře 3:0 a prohře na Ukrajině 1:3 zvládli zlatý set 15:12. V dalším kole pravděpodobně narazí na Ravennu.

České Budějovice - Hapoel Akko 1:3 (-23, -23, 17, -20)

Rozhodčí: Delikostidis (Řec.), Asipčyk (Běl.). Čas: 106 min. První zápas 3:2, postoupil Hapoel. 

Arcada Galati (Rum.) - Kladno 3:0 (21, 23, 24)

Rozhodčí: Valentar (Slovin.), Kramarová (Chorv.). Čas: 84 min. Diváci: 1000. První zápas 2:3, postoupilo Galati.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články