Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovice na Ankaru nestačily, navíc přišly o Pláteníka

České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic prohráli úvodní čtvrtfinále Poháru CEV s týmem Piyango Ankara 1:3. Navíc přišli o zkušeného smečaře Petera Pláteníka, který si obnovil zranění zad. Odveta v Turecku se uskuteční za týden. Pokud by Jihočeši vyhráli, rozhodl by o postupujícím zlatý set do 15 bodů.

České Budějovice - Ankara
zdroj: ČTK autor: David Veis

"U Pláteníka to vypadá na dlouhodobé zranění," uvedl po zápase trenér Jan Svoboda. Dlouholetý reprezentant a předsezonní posila se skácela k zemi po podání ve čtvrtém setu za stavu 17:17. Po zásahu lékaře Pláteník odkulhal do šatny s pomocí spoluhráčů.

Český mistr dnes nastoupil bez libera Juračky, kterého už během nemoci zastupoval Michálek, přesto začal výborně. Domácí rozhodili Turky podáním, na síti přidávali body hlavně Pláteník a Novotný a vyhráli úvodní set 25:20. Jenže Ankara zpřesnila hru, na začátku druhé sady si vybudovala čtyřbodový náskok a ten se po Ivovicových servisech ještě zvýšil. Kouč Svoboda prostřídal sestavu, ale trápení Jihostroje ukončil tvrdým úderem Gjorgiev (25:15).

Svoboda pak nechal na hřišti nahrávače Habra, smečaře Rojase i blokaře Sukubu a Českobudějovičtí se zvedli. Dařila se jim obrana, Habr přidával body ze servisu, jenže vyrovnanou koncovku zvládla lépe Ankara (25:23). Velká bitva gradovala ve čtvrté sadě, navzdory zranění Pláteníka měli domácí setbol, jenže Turci ho odvrátili a třetí mečbol proměnili blokem.

"Rozhodla koncovka třetího a čtvrtého setu, ale ještě se nevzdáváme. Pravidla jsou nastavena jasně, v Ankaře se popereme o postup," řekl trenér Svoboda. Ankara si doma bude věřit. "Atmosféra byla výborná, ale je to jenom první krok, teď už nebudeme doma hrát pod takovým tlakem," uvedl smečař hostů Nikola Gjorgiev.

Čtvrtfinále Poháru CEV volejbalistů, úvodní zápas:

Jihostroj České Budějovice - Piyango Ankara 1:3 (20, -15, -23, -25)

Rozhodčí: Stanišič (Švýc.), Szabo-Alexi (Rum.). Čas: 101 min. Diváci: 1000. Sestava a body Č. Budějovic: Pláteník 15, Sobotka 2, J. Novotný 19, Fila 4, Mach 8, Zapletal, libero Michálek - Habr 3, Rojas 10, Kriško, Sukuba 3. Trenér: Svoboda.

Unterhaching - Latina 0:3 (-23, -18, -24), Halkbank Ankara - Roeselare 3:0 (20, 21, 18), Tours - Charkov 3:0 (15, 24, 22).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články