Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Budějovice i Ostrava mají poslední šanci urvat první body

České Budějovice / Pireus – Loučení s volejbalovou Ligou mistrů čeká večer oba české účastníky volejbalové Ligy mistrů. Jak Ostrava, tak České Budějovice zatím v nejprestižnější evropské soutěži neuhrály ani bod. Jihočeši přivítají černohorskou Budvu, která bude bojovat o prvenství ve skupině C. Ostrava nastoupí v řeckém Pireu. Přímý přenos utkání Jihostroj České Budějovice – Budvanska Rivijera Budva sledujte dnes od 17:55 na ČT sport a našem webu.

"Tým Budvy prošel třemi změnami v základním kádru a všechny znamenaly proti loňské sezoně zlepšení. Ač po loňském roce, kdy ze skupiny vypadla, by se mohla považovat za slabého soupeře, letošní tým je úplně jiný a rozhodně je Budva velkým překvapením celé Ligy mistrů," řekl kouč českého vicemistra Jan Svoboda.

Sestavu Budvy posílili italský nahrávač Falaschi, smečař Bojič, jenž je nejvíce bodujícím hráčem týmu, a další Černohorec univerzál Minič. Celý kádr zdobí velmi rychlá hra. "Půjdeme do utkání naplno. Sice nás trochu trápí marodka, takže nám bude chybět nahrávač Habr, ale dobře by jej měl zastoupit zkušený Zapletal," uvedl Svoboda.

Stejně jako Jihostroj je ve skupině B poslední bez bodu Ostrava, která se do Ligy mistrů vrátila po sedmi letech a zůstává jediným českým týmem, který v historii soutěže dokázal postoupit ze skupiny do play-off. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články