Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Budějovice doma roznesly Kladno i podruhé a jsou krok od titulu

České Budějovice – Pouze jedna výhra dělí volejbalisty Českých Budějovic od návratu na extraligový trůn po třech letech. Jihostroj i podruhé využil výhodu domácího prostředí, tentokrát porazil Kladno přesvědčivě 3:0 po setech 25:22, 25:19, 25:15 a v sérii vede 3:1 na zápasy. Kladenští vítězové základní části a majitelé Českého poháru budou mít šanci prodloužit sérii v neděli. Jihočeši naopak mohou v případě výhry slavit.

Utkání České Budějovice - Kladno
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Jsem spokojen s předvedenou hrou. Obával jsem se, že budeme zatuhlejší, ale zvládli jsme to výborně především na servisu a v obraně," řekl trenér Budějovic René Dvořák v České televizi. Jeho protějšek Milan Fortuník komentoval zápas jadrně. "Od koncovky prvního setu byli domácí jasně lepší," dodal.

Čtvrté finále bylo vyrovnané jen do konce prvního setu. Středočeši vedli 22:21, ale pak odpadli. Chybovali v útoku i na příjmu a na servisu je stejně jako v předchozích zápasech nachytal skvěle podávající blokař Sobotka.

"Neztrátujeme, moc se nám to poslední dobou nedaří, to musíme zlepšit. Je to pořád ta samá písnička, vedeme a prohrajeme koncovku," řekl po prvním setu univerzál Kladna Filip Křesťan, kterému se tentokrát v útoku moc nedařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Českých Budějovic vyhráli nad Kladnem čtvrté finále

Od druhého setu už dominovali hráči Jihostroje. Mach se Sobotkou úspěšně blokovali, libero Kryštof kouzlil v poli a domácím vycházelo prakticky vše. "Jsme v pohodě, a když se daří, tak to pomáhá stejně jako diváci. Máme dobrý servis a v obraně to pak je jednodušší," řekl nejlepší hráč utkání Vladimír Sobotka.

Kladno dělalo pod tlakem více nevynucených chyb a už se nezmohlo na odpor. Zdálo se, že oporám jejich úzkého kádru docházejí síly. "Šli jsme do toho s tím, že to hrajeme v šesti, na to se nemůžeme vymlouvat. Jestli se únava kumuluje, tak taková je situace, ale zkusíme sérii o jeden zápas prodloužit," řekl Fortuník.

Třetí set už se proměnil v exhibici Českých Budějovic. "Koncovka prvního setu pravděpodobně Kladno zlomila a pak kladlo menší odpor," řekl Dvořák a k neděli dodal: "Jedeme vždy vyhrát, ale předpokládám vyrovnaný zápas."

"Nemám rád, když se mluví o titulu, dokud není dohráno. Musíme se koncentrovat a bojovat," řekl nahrávač Budějovic Filip Habr. "Budeme se modlit, že to tam u nich dokopeme. Musíme hrát na sto dvacet procent," doplnil Petr Michálek.

Finále play-off extraligy volejbalistů - 4. zápas:

České Budějovice - Kladno 3:0 (22, 19, 15), stav série: 3:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články