Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brněnské volejbalistky vzaly v Lize mistryň Rumunkám jen úvodní set

Volejbalistky KP Brno na úvod druhého kvalifikačního turnaje Ligy mistryň podlehly domácímu celku Alba Blaj 1:3 na sety. Přitom úvodní dvě sady vypadaly z českého pohledu výtečně. Přímé přenosy vysílá ČT sport i ČT sport Plus, utkání s Beverenem se hraje ve středu od 14:50.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ohlas Kuníkové po utkání s Alba Blaj

Český mistr podlehl před čtrnácti dny v první fázi kvalifikace doma Blaji rovněž 1:3 a možná i pod vlivem toho Rumunky soupeře v úvodu podcenily. Královopolské hráčky těžily z dobrého příjmu a solidní úspěšnosti útoku a celkem v pohodě získaly první set.

"Vyšlo nám vše, nač jsme sáhly, dostaly jsme soupeře pod tlak a první set byl náš," řekla nejvíce bodující Brňanka Kateřina Kuníková.

Od druhého dějství se odehrávala daleko větší bitva. Domácí tým zlepšil především obranu na síti, dostal Brňanky pod tlak a uspěl i v koncovce. Rumunský tým získal půdu pod nohama, vyvaroval se chyb a přesnou hrou deptal řady českého mistra.

V půli třetího setu vedl už o šest bodů a bez problémů jej vyhrál. Královo Pole ale nenechalo domácím nic zadarmo, bojovalo o každý míč, jenže od poloviny čtvrté sady se projevila větší individuální kvalita Alby.

"Jsem na holky hrdý, ale zároveň prožívám smutek. Dva sety jsme hráli skvělý volejbal, ale v koncovce druhého jsme udělali drobné chybičky. Domácím zahrála výborně ruská univerzálka Bjardová, s kterou jsme si nedokázali poradit," řekl trenér Erik Nezhoda.

Ze čtyř týmů si účast v soutěži zajistí první dva, třetí a čtvrtý budou hrát Pohár CEV. Český mistr se ještě utká s belgickým Avo Beveren a Mladostí Záhřeb.

Alba Blaj – KP Brno 3:1 (-22, 23, 16, 14)

Rozhodčí: Burkiewicz (Pol.) a Lotová (It.). Čas: 118 min.

Sestava a body KP Brno: Kuníková 18, Hrušecká 6, Körmendyová 7, Stojanovičová 1, Pavlíková 9, Pelikánová 2, libero Šmardová/Lea Gronichová – Jelínková 12, Prchalová, Zapletalová, Chlupová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články