Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Brazílie na MS volejbalistů nezaváhala, Poláci přehráli Američany

V Lublani a Katovicích pokračuje pátým dnem mistrovství světa volejbalistů. V úvodním střetnutí úterního programu ustála roli favoritů Brazílie, jež zdolala Katar 3:0 na sety a potvrdila vítězství ve skupině B. O překvapení se naopak postaralo Japonsko, které porazilo Kubu, a nebude scházet v osmifinále. Mexičané urvali výhru nad Bulhary v pěti setech. Poláci ve večrením duelu přehráli Američany 3:1.

Brazilec Ricardo Lucarelli Souza smečuje
zdroj: ZUMA autor: Andrzej Talar / Cyfrasport

Brazilci, finalisté posledních pěti světových šampionátů, naznačují, že se chtějí po dvou stříbrech vrátit zpět na trůn. V Lublani totiž vyhráli i potřetí.

Základ úspěchu postavili už v prvním setu, který získali jasně 25:13. Ve druhé i třetí sadě sledovali fanoušci vyrovnanější podívanou, ale v koncovce opět vládli favorité. Nejvíce bodů zaznamenali ve žlutém dresu Flávio Gualberto (10) a Yoandy Leal (9). Katar táhl především Youssef Oughlaf (11).

Japonci, kteří v nedělním utkání neuhráli s Brazilci ani set, zaskočili Kubánce od úvodního servisu. Spolehnout se mohli zejména na dvaadvacetiletého Jujiho Nišidu, jehož smeče hráli v úspěchu reprezentace ze země vycházejícího slunce klíčovou roli. Kubánci se vzchopili pouze ve druhé sadě, ale poté už na konzistentně hrajícího soupeře nestačili.   

Ve skupině C vyzrálo Mexiko na Bulharsko a zvítězilo 3:2, když v tie-breaku urvalo utkání v dramatické koncovce 16:14. Bulhaři tak nedokázali vyhrát ani na třetí pokus.

Poláci zaváhali ve večerním šlágru jen v prvním setu, další koncovky zvládli s Američany s přehledem a postoupí s plným počtem bodů.

Mistrovství světa volejbalistů v Polsku a ve Slovinsku:

Skupina B (Lublaň):

Brazílie - Katar 3:0 (13, 23, 24),

Japonsko - Kuba 3:1 (18, -21, 15, 19).

Skupina C (Katovice):

Mexiko - Bulharsko 3:2 (-20, 20, 23, -23, 16),

Polsko - USA 3:1 (-23, 21, 19, 21).

Skupina D (Lublaň):

Francie - Kamerun 3:0 (19, 19, 22),

Slovinsko - Německo 3:0 (16, 22, 17).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články