Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Brazilci jsou popáté za sebou ve finále, v repríze minulého vyzvou Poláky

Stejné finálové obsazení jako před 4 lety bude mít mistrovství světa volejbalistů. O zlato se totiž utkají reprezentace Brazílie a Polska. Obhájci titulu Poláci postoupili po vítězství 3:2 nad Američany, Brazilci porazili Srby 3:0 a v bitvě o nejcennější kov se představí popáté v řadě.

Radost volejbalistů Brazílie
zdroj: Reuters autor: Massimo Pinca

Úřadující olympijští šampioni Brazilci budou usilovat o čtvrtý světový titul. Před čtyřmi lety přetrhlo jejich zlatou sérii Polsko, které uspělo v domácím prostředí.

"Kanárci" těžili proti Srbsku v prvních dvou setech z přesnější hry. V souboji hvězdných univerzálů měl Wallace De Souza navrch nad Aleksandarem Atanasijevičem a po rychlých nahrávkách se prosazoval i smečař Lipe. Třetí sadu sice začali lépe Srbové, úvodní vedení však neudrželi a do koncovky už opět šel s rozhodujícím náskokem jihoamerický favorit.

Trenérovi Renanu Dal Zottovi znovu vyšlo střídání nahrávačů, stejně jako proti Rusku zápas dohrál devětatřicetiletý William Arjona. "Brazilci nás potrestali za každou sebemenší chybičku," povzdechl si kouč poraženého mužstva Nikola Grbič.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Polska si podruhé v řadě zahrají na MS o zlato

Poláci museli ve večerním utkání proti USA smazat ztrátu 1:2, ale čtvrtý set zvládli a v tie-breaku si počínali suverénně. Za stavu 6:1 klesly americké naděje na minimum a celek, jenž poprvé na turnaji prohrál až v pátečním desátém zápase, už pouze marně dotahoval.

Vysněné finále proto Američanům uniklo, Bartosz Kurek k tomu přispěl 29 body. Srbové i Američané dosud na MS získali dvě medaile. Prvně jmenovaní mohou v neděli navázat na bronz z roku 2010, poslední americký cenný kov je rovněž bronzový, ale už z roku 1994.

Mistrovství světa volejbalistů v Turíně:

Semifinále:
Brazílie - Srbsko 3:0 (22, 21, 22)
Nejvíce bodů: Douglas Souza 11, Saatkamp 10 - Atanasijevič 16, Kovačevič 14.

Polsko - USA 3:2 (22, -20, -23, 20, 11)
Nejvíce bodů: Kurek 29, Kubiak 22 - Anderson a Sander po 19, Russell 18.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články