Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Bonnerová s Hermannovou si v JAR poprvé zahrají finále

Mangaung (JAR) - Plážové volejbalistky Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou se v jihoafrickém Mangaungu poprvé probojovaly na světovém okruhu do finále. Po velké bitvě dnes zdolaly v semifinále nasazené jedničky Američanky Lane Caricovou a Kimberly Dicellovou 2:1 na sety. 

Čtvrté nasazené české hráčky ztratily první sadu 17:21, dramatický druhý set ale získaly v poměru 25:23 a tie-break vyhrály 15:11. Jejich soupeřkami v nedělním zápase o titul budou turnajové patnáctky Japonky Takemi Nišiboriová a Sajaka Mizoeová. Vítězky turnaje, na kterém chybí elitní světové páry, získají prémii 11 000 dolarů (243 000 korun) a 500 bodů do světového žebříčku.

Bonnerová s Hermannovou dosud skončily na světovém okruhu nejlépe páté, což se jim letos povedlo na třech turnajích. V JAR využily slabší konkurence k nejlepšímu výsledku v kariéře. Postupem do finále napodobily české jedničky Kristýnu Kolocovou a Markétu Slukovou, které si letos zahrály o titul na Světovém okruhu dokonce dvakrát a vždy uspěly. K premiérovému finále nastoupily v květnu v Praze a triumf slavily i v červnu na grandslamu v Berlíně.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Mangaungu (JAR)

Ženy

Semifinále: Bonnerová, Hermannová (4-ČR) - Caricová, Dicellová (1-USA) 2:1 (-17, 23, 11). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články