Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bitvy o naději. Volejbalistky musí být proti Finsku a Švédsku stoprocentní

Jen dvě výhry dají českým volejbalistkám naději. Čekají je závěrečné zápasy kvalifikace mistrovství Evropy a potřebují být stoprocentní, aby na šampionát postoupily. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera se dnes utkají s Finskem a ve středu boje uzavřou ve Švédsku. Kapitánkou zůstala Barbora Purchartová a útočnou silou by měla být smečařka Michaela Mlejnková. Zápas v Jindřichově Hradci začne v sobotu v 19:15. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Barbora Purchartová
zdroj: ČTK/Stejskal Ivo

Na šampionát, který se uskuteční v září v Turecku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku, už mají ze skupiny E jistý postup Finky. Češky jsou po třech prohrách 2:3 a jedné výhře 3:0 třetí za Estonkami, ale stále mají šanci.

"Pouze vítězství nám dávají šanci na postup. Pak se bude kalkulovat, ale ani dvě výhry nemusí stačit," řekl manažer reprezentace Miloslav Javůrek.

Oproti neúspěšné srpnové části kvalifikace trenér obměnil sestavu. Neúčast smečařky Heleny Havelkové je ale zapříčiněna faktem, že evropský kalendář není sladěn a kvalifikace se kryje s klubovými soutěžemi. Havelkovou neuvolnilo Dynamo Moskva. "Kvalifikace je tak určitým způsobem degradovaná. I Finkám budou asi chybět některé legionářky," uvedl Javůrek.

Pommer má v týmu novou dvojici nahrávaček. Za zraněnou Kateřinu Valkovou a Pavlu Šmídovou, která nominaci odmítla, povolal Simonu Kopeckou z Liberce a prostějovskou Michaelu Zatloukalovou. "Holky mají mezi sebou skvělou partu a jsou připraveny se porvat o dvě vítězství. Budeme se snažit zatlačit soupeřky kvalitním servisem a postavit dobrou obranu," řekl trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články