Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Beskydy si čtvrtfinále extraligy nezahrají, po kontumaci postoupila Odolena Voda

Volejbalisté Beskyd přišli po kontumaci kvůli administrativnímu pochybení o premiérový postup z předkola do play-off extraligy a do čtvrtfinále se na jejich úkor dostala Odolena Voda. Verdikt sportovně-technické komise znamená i změnu ve složení dvou čtvrtfinálových dvojic.

zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Beskydy se radovaly z postupu po pondělní výhře 3:1 v rozhodujícím třetím utkání předkola na palubovce Odoleny Vody.

Kouč domácího týmu Martin Kop poté v České televizi uvedl v narážce na údajně prošlé testy na koronavirus v týmu soupeře: "Ať si nezapomenou udělat testy, až pojedou domů."

Situací se o den později zabývala sportovně technická komise ČVS a zápas kontumovala. "Jelikož se nejasnosti nepodařilo během 2. 3. 2021 odstranit, rozhodla STK v souladu s předpisy ČVS o kontumaci pondělního zápasu. Do čtvrtfinále play-off extraligy mužů tak postupuje tým Aero Odolena Voda," napsal svaz.

Je nám líto, video expirovalo.
Beskydští volejbalisté se probojovali do play-off

Beskydský klub se k situaci vyjádřil na sociálních sítích a odvolávat se nebude. "Ze strany zodpovědného pracovníka našeho klubu došlo k administrativnímu pochybení, které mělo za následek nesplnění všech náležitostí potřebných k účasti v utkání. Tímto se omlouváme našim fanouškům, partnerům a hlavně stovkám našich mladých volejbalistů, že si neužijí další zápasy svého týmu v play-off."

Vzhledem k postupu Odoleny Vody se změnily dvě čtvrtfinálové dvojice. S vítězem základní části Karlovarskem bude hrát Kladno a Odolena Voda vyzve České Budějovice. Platí, že Dukla Liberec se utká s Ostravou a Lvi Praha s Ústím nad Labem.

Tři série začnou ve čtvrtek, duel Lvů s Ústím bude vzhledem k účasti pražského celku v semifinále Vyzývacího poháru rozehrán až v sobotu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články