Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bartoš žasl po senzaci nad Francií: Poslední set? To bylo něco

Ve skupině naskočil smečař Adam Bartoš na palubovku na mistrovství Evropy vždy jen na pár výměn. V osmifinále proti Francii dostal šanci v koncovce první sady, v sestavě českých volejbalistů se zabydlel, přispěl k senzační výhře nad olympijskými vítězi z Tokia a je rád, že jeho klubový manažer z Nantes mu teď musí měnit letenku. "Zápas byl úžasný a ten poslední set, to bylo něco," žasl Bartoš.

Adam Bartoš
zdroj: ČTK

"Ještě jsem z toho v šoku a emoce se ve mně perou," dodal devětadvacetiletý Bartoš po utkání, v kterém Češi nepovolili favoritovi po využitém devátém mečbolu a před bouřlivým publikem ani jeden set.

Bartoše při odpovědích každou chvilku poplácal po zádech někdo z reprezentačních kolegů procházejících kolem. Oceňovali tak, jak zvládl svoji roli. Předtím hrál vždy jen chvilku, tentokrát nahradil v koncovce první sady Jana Galabova a servisem i útoky soupeře trápil.

Vysloužil si díky tomu pozici na hřišti až do konce zápasu. "Jsem rád, že jsem mohl pomoct. Myslím si, že předvádíme týmový výkon a musíme takhle dát pokračovat," řekl skromně a dodal, že celý tým hrál na hranici svých možností. "Zatlačili jsme je a překvapili je podle mě vším. Moc jsme nechybovali. Dobře jsme ztrátovali, tlačili na servisu. To byl podle mě klíč," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští volejbalisté šokovali Francii, Slovinci si poradili s Chorvaty

Od prvních výměn se volejbalistům dařilo eliminovat Earvina Ngapetha. Hvězda Francie se více dohadovala s rozhodčím, než bodovala.. "Byli jsme na něj dobře připraveni a tak to někdy bývá. I to asi dost pomohlo, že jsme stěžejního hráče dostali do nepohody, protože on umí jak strhnout tým a zbláznit ho, tak i trošku ho potopit. A my jsme si ho pohlídali," řekl Bartoš.

Ve třetím setu se už volejbalisté radovali z postupu, ale kvůli doteku sítě museli zpátky na palubovku. "Jsem hrozně rád, že jsme to zvládli, protože jsem tohle zažil párkrát v kariéře a nikdy jsme to potom nevyhráli. Proto jsem opravdu hrozně rád, že jsme ten set dotáhli do vítězného konce. To je velice důležité, v tom jsme ukázali sílu v hlavách," ocenil Bartoš.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Od roku 2014 působí až na jednu sezonu ve Francii. Od loňska je hráčem Nantes a neudělal radost manažerovi týmu, který Čechům nevěřil. "Už mi koupil letenku na středu, takže jsem hrozně rád, že mu můžu říct, ať si ji pěkně přesune na příští týden," usmál se Bartoš.

Nečekanou prohru vzali Francouzi podle Bartoše sportovně. "Spoustu kluků znám osobně z ligy a jsou super. Umí skousnout porážku, i proto jsou tam, kde jsou. Nejsou to žádné panenky, které by potom přestaly makat. O to víc si myslím, že zaberou a další šampionát pojedou."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články