Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Argentina zabrala a poslala Srbsko domů, Brazilci si jasně poradili s Íránem

Argentina v osmifinále mistrovství světa volejbalistů excelovala. Jihoameričané se doposud na turnaji víceméně trápili, ve vyřazovacím souboji však zabrali a ve třech setech vyřadili Srbsko, jež bylo naopak na turnaji stoprocentně úspěšné. Ve čtvrtfinále dojde na soboj s Brazílií, která s přehledem přehrála Írán, když zvítězila rovněž ve třech setech.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Argentiny si poradili se Srbskem

Srbové opanovali svou základní skupinu, kde neztratili ani set, ale na Argentince recept nenašli. Bronzoví medailisté z olympijských her z Tokia zvítězili 25:23, 25:21 a 25:23. Nejvíce se o to zasloužil čtrnáctibodový Bruno Lima, kterému zdatně sekundoval Facundo Conte.

Jihoameričané v těžké skupině postoupili až z minitabulky třetích týmů poté, co nestačili po pětisetových dramatech na Nizozemsko a Írán. 

Brazílie si v osmifinále poradila naopak s Íránem bez větších potíží 25:17, 25:22 a 25:23. Čtvrtfinálový zápas bude reprízou duelu o bronz z loňské olympiády v Tokiu, ve kterém Argentina zvítězila 3:2.

Zbývající čtvrtfinálové dvojice již v minulých dnech vytvořili obhájci titulu Poláci s Američany, Slovinci s Ukrajinci a Italové s Francouzi.

Mistrovství světa volejbalistů v Gliwicích (Polsko) - osmifinále:

Argentina - Srbsko 3:0 (23, 21, 23),

Brazílie - Írán 3:0 (17, 22, 23).

Čtvrtfinálové dvojice: Polsko - USA, Argentina - Brazílie, Slovinsko - Ukrajina, Itálie - Francie.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články