Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Argentina flirtovala s vyřazením v základní skupině, Ukrajina je po 24 letech v osmifinále

Na světovém šampionátu volejbalistů v Polsku a Slovinsku se rozhodlo o složení osmifinále. Ve skupině F vydřela postup favorizovaná Argentina, která udolala poslední Egypt v pěti setech. Tabulku si ale podmanilo Nizozemsko zásluhou vítězství 3:1 nad Íránem. Historického úspěchu dosáhla Ukrajina, jež v "áčku" porazila Portoriko a po 24 letech nebude scházet v play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Argentina musela otáčet zápas s Egyptem, Turecko přehrálo Kanadu

Argentinci sice získali první set poměrem 27:25, ale následně nezvládli koncovku druhého a třetího dějství, čímž si výrazně zkomplikovali očekávanou cestu do osmifinále. V té chvíli se snažili ze všech sil o postup Egypťané, které táhl zejména Ahmed Shafik.

Senzační skalp favorizovaného soupeře si ovšem nepřipsali. Argentinci se zlepšili ve všech činnostech, rozehrál se třiadvacetibodový Bruno Lima a změna skóre na sebe nenechala dlouho čekat. Čtvrtou sadu uzmula jihoamerická reprezentace 25:17 a tie-break jednoznačně 15:6.

Ve skupině E si v přímém souboji o postup poradilo Turecko 3:0 s Kanadou. Hlavní hvězdou utkání byl sedmnáctibodový univerzál Adis Lagumdzija. Dominanci potvrdila Itálie, která zametla s Čínou.

Z "áčka" jde dál stoprocentně úspěšné Srbsko, jež uzavřelo skupinovou fázi skalpem taktéž postupujících Tunisanů, a výše zmíněná Ukrajina. Hvězdami zápasu s Portorikem bylo devatenáctibodové duo Oleh Plotnytskij - Ilja Kovalov. 

V osmifinále se proto představí Srbsko, Ukrajina, Brazílie, Japonsko, Polsko, USA, Francie, Slovinsko, Itálie, Turecko, Nizozemsko a Írán. Ze třetích pozic si místenku v play-off zajistili volejbalisté Argentiny, Kuby, Německa a Tuniska.

Mistrovství světa volejbalistů v Polsku a ve Slovinsku:

Skupina A (Katovice):
Srbsko - Tunisko 3:0 (27, 15, 17)
Ukrajina - Portoriko 3:1 (-24, 19, 16, 19).

Skupina E (Lublaň):
Turecko - Kanada 3:0 (23, 23, 17)
Itálie - Čína 3:0 (14, 10, 14).

Skupina F (Lublaň):
Argentina - Egypt 3:2 (25, -26, -24, 17, 6)
Írán - Nizozemsko 1:3 (-22, 21, -20, -18)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články