Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

A zase na pět setů. V nebývale vyrovnaném "brněnském" finále volejbalistek má znovu navrch Královo Pole

I třetí a zatím nejdramatičtější zápas finálové série volejbalistek mezi KP Brno a Šelmami skončil zkrácenou hrou. Královo Pole zvítězilo po setech 17:25, 25:15, 25:23, 25:27, 18:16 a ve čtvrtek na palubovce městských rivalek může vybojovat první titul po šestnáctiletém čekání.

Utkání KP Brno – Šelmy Brno
zdroj: ČTK autor: Patrik Uhlíř

Šelmy odvrátily ve čtvrtém setu jeden mečbol Králova Pole, samy měly v tie-breku dvě možnosti ukončit zápas, ale nakonec rozhodl blok při útoku nejvíce bodující hráčky zápasu Kyryčenkové.

"Viděli jsme další hektické utkání s minimálními rozdíly mezi oběma týmy. Rozhodly dva body tie-breaku, ale musíme vzdát Šelmám hold, jak zvládly čtvrtý set a skoro celý pátý," řekl trenér Králova Pole Erik Nezhoda.

"Pro nás je to obrovská škoda. Měli jsme to v páté sadě snad šestkrát na dohrání, ale nezvládli jsme to. Musíme se pochlapit na další duel," komentoval drama kouč Šelem Ondřej Boula.

Královo Pole sahá po šestém titulu v samostatné české lize, naposledy ho získalo v roce 2007. Šelmy jsou ve své teprve pětileté existenci poprvé ve finále, což je zatím jejich největší klubový úspěch.

Hostující volejbalistky nastoupily ke třetímu finále opět bez zraněné opory Anety Kocmanové-Havlíčkové, ale na jejich hře to v úvodu nebylo znát. Předváděly kompaktní pestrý volejbal a hlavní rozdíl oproti Králově Poli byl v nevynucených chybách.

Hráčky KP se jich od druhé sady vyvarovaly, k tradičně dobrému příjmu přidaly i obranu na síti a kvalitní útok, což je přivedlo k zisku druhého setu.

Jejich dominance pokračovala i v dalším dějství, byť v koncovce třetí sady Šelmy velkou bojovností stáhly rozdíl na pouhé dva body, ovšem druhý setbol neodvrátily.

I třetí duel této dramatické finálové série dospěl do tie-breaku. Čtvrtou sadu naklonil na stranu Šelem tvrdý servis, přesto musely svěřenkyně trenéra Bouly odvracet jeden mečbol při servisu Hrušecké.

Zkrácená sada nevybočila z dosavadního průběhu, v němž se úspěšnost dlouhých výměn pravidelně střídala a o konečném výsledku rozhodovaly maličkosti.

Napřed dospěly k mečbolu volejbalistky KP, pak měly dvě výhody Šelmy, aby nakonec blok na středu sítě ubránil Kyryčenkovou a odstartoval radost domácího týmu.

Finále volejbalové extraligy žen - 3. zápas:

KP Brno - Šelmy Brno 3:2 (-17, 15, 23, -25, 16)
Rozhodčí: Kovář, Spáčil. Čas: 146 min. Stav série: 2:1.

KP Brno: Bukovská 20, Koulisiani 18, Moreno 7, Nikolová 7, Kuníková 2, Hrušecká 15, libero Digrinová - Rožnovjaková 4, Kamasová 2, Pelikánová. Trenér: Nezhoda.

Šelmy Brno: Kozubíková 11, Marková 15, Šmídová 2, Kyryčenková 31, Šotkovská 11, Širůčková 11, libero Chevalierová - Podhrázká 2, Benediktová, Dubianská. Trenér: Boula.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články