Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zlaté odfrknutí. Krásný start a závod za odměnu, říkají evropští šampioni Hilgertová s Přindišem

Během uplynulých týdnů absolvovali vodní slalomáři a slalomářky velmi důležité závody. V květnu to byla především náročná domácí reprezentační kvalifikace, která těm úspěšným dala jistotu bojovat dál na mezinárodních kláních. Mistrovství Evropy už bylo "za odměnu". A tu nejsladší v podobě zlatých medailí vybojovali kajakáři Vít Přindiš a Amálie Hilgertová. Výsledek se sice ještě nezapočítával do olympijské kvalifikace, přesto je to silný vklad do dalších klání.

Amálie Hilgertová
zdroj: ČTK autor: Martin Hladík

"Dodá to člověku sebedůvěru a potvrdí mu to, že jde správným směrem. Zatím nad olympijskou nominací ani moc nepřemýšlím. Je to ujištění, že to jde tam, kam jít má," uvedla ve Sportovních zprávách čerstvá mistryně Evropy Hilgertová.

Už domácí kvalifikace bývá nadmíru složitá, a to především pro kajakáře, kde o tři reprezentační místa usiluje silná čtyřka osobností, které mají na svém kontě olympijské cenné kovy, tituly mistrů světa či Evropy. Tentokráte neuspěl světový šampion Ondřej Tunka.

"Letošní nominace zase byla extrémně vypjatá. Je to o každé jízdě. Každou musíte zajet jako finále mistrovství Evropy. Pomáhá to v tom, že do mistrovství Evropy jsem už šel s větším klidem," zdůraznil Přindiš.

"Evropa byl závod za odměnu. První po nominaci, když si člověk odfrkne," dodala Hilgertová.

Pro oba reprezentanty to byla poprvé. Pro juniorskou světovou šampionku Hilgertovou to byl premiérový velký seniorský triumf, což platí i pro třicetiletého Přindiše, který měl do té doby na svém kontě stříbra z MS i evropského šampionátu a vítězství v celkovém pořadí Světového poháru.

Klání v Pau byl povedený začátek, ale oba se už dívají do budoucnosti. Už příští týden odcestují na Světový pohár do Londýna. Zatímco Přindiš pak absolvuje další zastávky SP v Bratislavě a Tacenu, Hilgertová se bude připravovat na šampionáty do 23 let. Vrchol je ovšem jasný: mistrovství světa, kde už se pojede o olympijská místa.

"Už to bude pro nás interní nominace směrem k olympiádě. Tohle je krásný start, ale čeká nás hodně dlouhá cesta," dodal Přindiš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články