Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Prskavec triumfoval na Světovém poháru v Troji

Úřadující mistr světa Jiří Prskavec vyhrál závod Světového poháru v Praze. Vít Přindiš skončil ve finále sedmý, Vavřinec Hradilek elitní desítku uzavíral. Jediné Češce v kajakářském finále Antonie Galuškové rozhodující jízda o medaile nevyšla. Dotkla se tří branek a skončila předposlední devátá. Kateřina Minařík Kudějová ani Lucie Nesnídalová semifinálovým sítem neprošly. Zvítězila Polka Klaudia Zwolinská. V neděli pojedou kanoisté a kanoistky. Přímý přenos startuje na ČT sport a webu ctsport.cz v 8:50.

Jiří Prskavec opět v Troji triumfoval
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Prskavec absolvoval pražský závod z plné olympijské přípravy, navzdory tomu dnes neměl konkurenci. Osmadvacetiletý mělnický rodák vyhrál semifinále i finále v nejrychlejším čase a bez dotyku branky. Druhý skončil s odstupem 45 setin Ital Giovanni de Gennaro, třetí byl se ztrátou 1,59 Francouz Mathieu Biazizzo.

V páteční kvalifikaci se Prskavec necítil moc dobře, ale prospěl mu dobrý odpočinek. "Syn hraje se mnou, protože se včera rozhodl, že bude spát poprvé u babičky. Zarazilo mě to, ale bylo to příjemné mít večer i chvíli pro sebe, lehnout si na gauč. Všechno tohle hrálo roli, dneska jsem se cítil o dost líp. Je to známka toho, že forma přichází, jak má. Mám z toho radost," řekl otec dvouletého Jiříka, k němuž letos v dubnu přibyl ještě Marek.

Dvacetiletá Galušková jela v Troji první finále v SP, měla dotyky na třech brankách a zaostala 15 sekund za vítěznou Polkou Klaudií Zwolinskou. Příjemně oslavila dnešní jmeniny.

"Finálová účast se počítá, je to moje první finále ve Světovém poháru," radovala se. Semifinálová jízda se jí vydařila lépe než finálová, v jejíž druhé polovině uvízla ve válci a nabrala velkou ztrátu. "Je to super zkušenost. Jako nováček v seniorském týmu nemám co ztratit, nikdo ode mě nic nečeká, můžu jen překvapit," dodala.

Ve finále chyběla olympionička Kateřina Minařík Kudějová, jež v semifinále nadvakrát projížděla osmnáctou branku a skončila šestnáctá. Debutantka v seniorské reprezentaci Lucie Nesnídalová obsadila 23. příčku.

"Je bohužel docela znát, že jsme hodně trénovali a moc jsme se na to nepřipravili. Cítím trochu tuhý ruce, což není v pořádku na ty závody. Mrzí mě, že se to úplně nepovedlo, ale na druhou stranu tohle byl trénikový závod," řekla Minařík Kudějová.

Zwolinská v Troji vyhrála už semifinále a nejlepší byla i v rozhodující jízdě. O necelé dvě sekundy za sebou nechala krajanku Natalii Pacierpnikovou, jež stejně jako ona předvedla čistou jízdu. Třetí skončila s odstupem 2,24 Australanka Jessica Foxová, která si připsala čtyři trestné sekundy.

Výsledky SP ve vodním slalomu v Praze

Muži:

K1: 1. Prskavec (ČR) 90,42 (0 trest. sekund), 2. De Gennaro (It.) -0,45 (0), 3. Biazizzo (Fr.) -1,59 (0), ...7. Přindiš -4,22 (2), 10. Hradilek (všichni ČR) -9,04 (4).

Ženy:

K1: 1. Zwolinská 100,58 (0), 2. Pacierpniková (obě Pol.) -1,91 (0), 3. Foxová (Austr.) -2,24 (4)... 9. A. Galušková -15,04 (6), v semifinále 16. Minařík Kudějová, 23. Nesnídalová (všechny ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články