Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Všechny české kajaky prošly na SP v Augsburgu do semifinále

Všech šest českých lodí v mužské a ženské kategorii K1 postoupilo v úvodním závodu Světového poháru ve vodním slalomu v Augsburgu do pátečního semifinále. Až na Terezu Fišerovou uspěli reprezentanti hned v úvodní kvalifikační jízdě. Přímý přenos sledujte v pátek od 16:45 na ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Kompletní šestka českých kajaků je na SP v Augsburgu v semifinále

Mezi kajakáři skončil druhý olympijský šampion a loňský vítěz SP Jiří Prskavec, jehož v Německu čeká i mezinárodní premiéra na kanoi. Vít Přindiš, který se právě v Augsburgu stal loni mistrem světa, byl šestý a debutant mezi seniory Jakub Krejčí čtrnáctý.

V ženské kategorii se mezi přímou postupovou dvacítku dostaly šestá Antonie Galušková a jedenáctá Amálie Hilgertová. První jízda nevyšla třetí ženě loňského seriálu kajakářek Fišerové, jež neprojela jednou z branek a byla diskvalifikována. V opravné jízdě si pak česká olympionička postup pohlídala sedmým místem.

Světový pohár letos změnil obvyklý program, první finále budou na programu už v pátek, kdy se dosud jezdila kvalifikace. V sobotu budou bojovat o medaile kanoisté a neděle bude kompletně vyhrazena nové olympijské disciplíně kayakcross.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články