Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vojtová ovládla v Tacenu kayakcross

Veronika Vojtová ovládla kayakcross v rámci Světového poháru v Tacenu. Třiatřicetiletá kajakářka ve finále předčila i domácí Evu Terčeljovou a australskou hvězdu Jessicu Foxovou, jež skončila třetí. Další čeští reprezentanti se do medailových bojů neprobojovali. 

"Nevím co na to říct, jsem moc šťastná, ale ještě nemůžu popadnout dech. Ráno jsem se necítila moc dobře, po slalomu jsme neměla moc energie a kayakcross je hodně náročný. Finále bylo vůbec nejtěžší, je to bláznivé, že jsem vyhrála," uvedla bezprostředně po finále usměvavá česká kajakářka.

Vojtová je z roku 2019 mistryní světa v extrémním slalomu z Prahy, tehdy se jel v Troji po skončení Světového poháru. V Tacenu zvládla všechny čtyři vyřazovací jízdy a dočkala se titulu po osmém místě v sobotním individuálním závodu.

V kontaktní disciplíně navázala na týden staré stříbro Terezy Fišerové z Prahy a po třech pohárových závodech je Vojtová v pořadí SP třetí. Fišerová klesla po absenci na pátou pozici.

Mezi muži vypadli druhý kajakář sobotního závodu Vít Přindiš, Ondřej Tunka i Jakub Krejčí ve čtvrtfinále. Seriál bude pokračovat až na přelomu srpna a září v Seu d'Urgell.

Výsledky kayakcrossu na SP ve vodním slalomu v Tacenu

Muži: 1. Clarke (Brit.), 2. Delassus (Fr.), 3. Hengst (Něm.), 4. Quemeneur (Fr.), ...Krejčí, Přindiš a Tunka vyřazeni ve čtvrtfinále, Heger (všichni ČR) vyřazen v kvalifikaci.

Pořadí SP (po 3 z 5 závodů): 1. Clarke 114, 2. Aigner (Něm.) 89, 3. Rohrer (Švýc.) 80, ...20. Přindiš 28, 21. Krejčí 25, 32. Tunka 17, 82. Hradilek 2, 94. Heger 2.

Ženy: 1. Vojtová (ČR), 2. Terčeljová (Slovin.), 3. J. Foxová (Austr.), 4. Satilaová (Braz.), ...Nesnídalová vyřazena v semifinále, M. Satková vyřazena ve čtvrtfinále, Beková (všechny ČR) vyřazena v rozjížďce.

Pořadí SP (po 3 z 5 závodů): 1. Hornová (It.) 110, 2. Satilaová 104, 3. Vojtová 104, ...5. Fišerová 72, 16. Nesnídalová 35, 17. Hilgertová 32, 28. M. Satková 17, 47. Kneblová 6, Beková 4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články