Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vodním slalomářům se tradičně dařilo v závodě hlídek, z kanálu v Tacenu vylovili čtyři tituly

Čeští vodní slalomáři opanovali v zahajovacím dni mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let polovinu z osmi závodů hlídek, přidali tři stříbra a jen jednou nestáli na stupních vítězů. O jediný kajakářský titul se v lublaňském Tacenu zasloužili Jakub Krejčí, Jan Bárta a Tomáš Zima v kategorii třiadvacítek. České trio zajelo bezchybnou jízdu a zvítězilo s více než čtyřsekundovým náskokem před Francouzi a Němci, kteří se o zlato připravili třemi dotyky branek.

Čeští kanoisté při závodu hlídek
zdroj: ČT sport

Další zlaté medaile získaly kanoistické sestavy. V třiadvacítkách Martina Satková, Gabriela Satková a Eva Říhová zvítězily s náskokem 1,90 sekundy před Francouzkami, které doplatily na jeden dotyk branky navíc.

Junioři Adam Král, Martin Kratochvíl a Matyáš Říha triumfovali čistou jízdou a s téměř devítisekundovým náskokem před Francouzi. Juniorky Tereza Kneblová, Klára Kneblová a Lucie Doležalová měly zhruba dvojnásobný náskok před Němkami.

Kanoisté do 23 let Václav Chaloupka, Vojtěch Heger a Matyáš Lhota o 84 setin prohráli se Slovinci. Stříbrné medaile vybojovali také juniorští kajakáři Martin Rudorfer, Matyáš Novák a Jakub Mrázek i kajakářky Klára Kneblová, Tereza Kneblová a Amélie Červenková.

Junioři podlehli jen o 98 setin sekundy Slovincům, třetí Francouze i čtvrté Slováky s rychlejšími časy připravily o lepší výsledek penalizace. Juniorky s osmi trestnými sekundami prohrály o 7,97 sekundy s čistě jedoucími Němkami.

Bez medaile skončily na šestém místě kajakářky do 23 let Lucie Nesnídalová, Antonie Galušková, Kateřina Beková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články