Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vodní slalomáři testovali v Itálii kanál pro ME. Triumfy zapsaly Fišerová a Kneblová

Prověrka před blížícím se mistrovství Evropy na jedničku. Vodní slalomáři si otestovali formu na mezinárodních závodech v italské Ivrei a hlavně přímo kanál, kde se uskuteční evropský šampionát od 6. do 9. května. Dařilo se především kanoistkám, Tereze Fišerové a Tereze Kneblové, které si připsaly po jednom triumfu. Gabriela Satková brala stříbro stejně jako kajakář Vít Přindiš, kajakářka Veronika Vojtová pak ještě přidala bronz.

Česká reprezentace posbírala v součtu s juniorskými výkony celkem devět zlatých, sedm stříbrných a tři bronzové medaile. Dvoudenních závodů se zúčastnilo celkem 17 států. České výpravě chyběl pouze Jiří Prskavec. 

"Je to težký kanál, což mi ale docela vyhovuje. Závodilo se mi dobře. Byl to první závod po náročné zimní přípravě, takže jsem s výsledkem vlastně spokojená," hodnotila vítězka sobotního závodu a vicemistryně světa z minulého roku Fišerová.

Je nám líto, video expirovalo.
Slalomáři si ozkoušeli kanál pro ME. Fišerová a Kneblová zapsaly vítězství

Úřadující mistr světa i Evropy Prskavec chyběl z rodinných důvodů. Manželce elitního českého kajakáře, který bude v létě v Tokiu obhajovat olympijský bronz z Ria, se narodil druhý syn, malý Marek. 

Sedmadvacetiletý závodník na divoké vodě má už bezmála dvouletého syna Jiřího. Po dvouměsíčním soustředění na ostrově Réunion, kde byl s celým českým olympijským týmem, se zúčastní prvního velkého závodu sezony právě v Ivrei. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články