Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Čunovu postoupili do hlavního závodu všichni Češi, opravovat musel jen Přindiš

Mistru Evropy Vítu Přindišovi unikl na Světovém poháru ve vodním slalomu v Bratislavě o šest setin sekundy postup z první kvalifikace. Opravnou jízdu český kajakář na kanále v Čunovu zvládl bez problémů a postoupil do víkendového semifinále, kde se ve všech čtyřech kategoriích představí kompletní české trojice. Přímé přenosy finálových jízd sledujte v sobotu a v neděli vždy od 12:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Vít Přindiš
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Třicetiletý Přindiš v úvodní kvalifikační jízdě zůstal první pod čarou, i kvůli čtyřem trestným sekundám za dotyky, z nichž ten druhý přišel na předposlední brance.

Tři týdny po životním triumfu na ME v Pau nicméně Přindiš udržel nervy a z druhé kvalifikace bezpečně jako třetí postoupil.

Doplnil tak Vavřince Hradilka a Jiřího Prskavce, druhého z úvodního závodu SP v Londýně, kteří uspěli už v první kvalifikaci.

Kromě Přindiše postoupili na první pokus všichni Češi v Bratislavě - kanoisté Vojtěch Heger, Lukáš Rohan a Tomáš Rak, kanoistky Tereza Fišerová, Eva Říhová, Kateřina Havlíčková i kajakářky Kateřina Kudějová, Veronika Vojtová i Barbora Valíková, jež nahradila osmou ženu z londýnského závodu Amálii Hilgertovou. Mistryně Evropy z Pau dala přednost přípravě na ME a MS do 23 let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články