Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Pražský baseballový týden 2024

Úvod SP v Augsburgu patřil Prigentové a Oschmautzovi

V německém Augsburgu odstartoval Světový pohár ve vodním slalomu. Seriál s pěti zastávkami, mezi nimiž figuruje i pražská Troja, zahájili právě u našich západních sousedů vítězně Francouzka Camille Prigentová a Rakušan Felix Oschmautz. V soutěži kajakářek se českým závodnicím nepovedlo už semifinále, Kateřina Beková, Tereza Fišerová a Amálie Hilgertová obsadily 23., 24. a 25. místo. Vítězkou se stala Francouzka Camille Prigentová. Taktéž mužské finále K1 se obešlo bez Čechů, Vít Přindiš v semifinále dvakrát chyboval a skončil třináctý, Jakub Krejčí třicátý a Jan Bárta poslední čtyřicátý. 

Je nám líto, video expirovalo.
Čechům se na SP v Augsburgu nedařilo, nejlepší Přindiš byl třináctý

Kajakářky Kateřina Beková, Tereza Fišerová a Amálie Hilgertová se seřadily za sebou od 23. do 25. místa. Jakub Krejčí obsadil 30. příčku, Jan Bárta byl s padesátisekundovou penalizací za neprojetí branky poslední čtyřicátý.

Z vítězství se v prvním ze tří závodů SP před olympijskými hrami radovali Rakušan Felix Oschmautz a Francouzka Camille Prigentová.

V kvalifikaci kanoistických kategorií uspěli hned v úvodní jízdě Václav Chaloupka, Martina Satková a Tereza Kneblová. V opravném kole si účast v sobotních semifinále zajistili Vojtěch Heger a Eva Říhová, zatímco Jan Větrovský i kvůli dvousekundové penalizaci za dotyk branky zůstal třetí pod čarou postupu.

SP ve vodním slalomu v Augsburgu (Německo):

K1:

Muži: 1. Oschmautz (Rak.) 101,66 (2 tr. sekundy), 2. Butcher (N. Zél.) -0,60 (2), 3. Kauzer (Slovin.) -1,03 (2), ...v semifinále 13. Přindiš, 29. Krejčí, 39. Bárta (všichni ČR).

Ženy: 1. Prigentová (Fr.) 106,41 (0), 2. Funková (Něm.) -0,04 (2), 3. Satilaová (Braz.) -2,38 (0), ...v semifinále 23. Beková, 24. Fišerová, 25. Hilgertová (všechny ČR).

Zdroj
ČT sport, canoeicf.com, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články