Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ten hlavní závod teprve přijde, říká Přindiš po sedmém místě v kayakcrossu na ME

Neobhájil evropský titul v kayakcrossu, ale v nové disciplíně, kterou byl závod jednotlivců, taková časovka na téže trati, získal Vít Přindiš ve středu zlato. Ve čtvrtečním závodě pak vypadl v semifinále a nakonec skončil sedmý. Musel uznat, že konkurence před olympiádou v Paříži v téhle disciplíně roste. Ale ví, že hlavní závod přijde až za měsíc v pražské Troji, kde bude olympijská kvalifikace.

Po vyřazení v semifinále, kde to byla jízda jako na houpačce, v níž byl jednou k postupu blíž, pak zase dál a to se několikrát změnilo, vysvětloval svoji taktiku.

"Ta dvojka (druhá brána) byla hodně vysoko. Ani tam při tréninku nestála a byla jinde. Bylo těžké zareagovat, protože tu je silný proud. Před startem jsem věděl, že když pojedu z jedničky, tak pojedu doprava, abych tam byl sám, ale proud mě stáhl dolů a nedokázal jsem se té brány udržet a odhodit jí. Ztratil jsem tam dost," vzpomínal na důležitý moment hned po startu.

Ale nedělal si z toho těžkou hlavu. "Potřeboval jsem jít do risku, abych mohl bojovat dál. Takhle ta taktika funguje. Dneska se to holt nepovedlo," dodává věcně.

Vrátil se i k dalším úskalím závodu. "V protivodě jsem byl s Joem nastejno. Chtěl jsem zůstat za ním, bylo to divoký, ale to je kayakcross. Někdy to máte jednoduchý, jindy těžký a nevyjde to," konstatoval neúspěšný obhájce titulu.

Ale i z tohohle závodu si vybral pro sebe to podstatné. "Jsem rád, že jsem se mohl zase měřit s nejlepšíma v Evropě i na světě, protože ten hlavní závod teprve přijde," upozornil na olympijskou nominaci, která se uskuteční za měsíc v pražské Troji.

Přindiš se také vyjádřil k sílící konkurenci. "Všichni, kdo nemají šanci se kvalifikovat ve slalomu, tak makají na tom, aby se dostali do Paříže v kayakcrossu. Teď jsem si po kvalifikaci udělal na zádech terčík a budou si na mě dávat větší pozor. Je to o drobnostech i o štěstí, které k tomuhule závodu patří víc než ke slalomu," dodává přesvědčeně.

Byl trochu zklamaný, že nepostoupil do finále a nezískal další medaili, ale bral to v klidu. "Je trochu smutné, když skončíte před finále. Ta jízda se mi nebude hodnotit dobře, těch chyb tam bylo hodně," přiznal chlapík, který už má na svém kontě na divoké vodě spoustu velkých úspěchů.

Ve snaze o postup do Paříže, kam má šanci za Česko postoupit on i Tereza Fišerová, ale nepolevuje. "Potřebuju se na ten závod podívat, zapracovat na tom," popsal, jak bude rozebírat sedmé místo v Tacenu. "Ale teď přepnu do slalomářského módu, odhodím to pádlo i těžkou loď a v sobotu budu zase slalomář," těší se na návrat k vodácké klasice.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články