Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

Světový pohár v Troji dozná změn, vyžádala si je zvýšená hladina Vltavy

Kvůli zvýšené hladině Vltavy bude Světový pohár ve vodním slalomu v pražské Troji v letošním roce o den kratší. Upravený program začne až v pátek a skončí v neděli. Informoval o tom ředitel organizačního výboru Jiří Rohan.

Jiří Prskavec
zdroj: twitter.com/PlanetCanoe autor: Bence Vekassy

"Na trati se nyní dá trénovat omezeně. Spodní část je zatopená," popsal Rohan. "Ve středu má být stejný průtok, ve čtvrtek se sníží. V pátek už by se měla odhalit spodní část trati, takže to bude pro závod použitelné," doplnil dvojnásobný stříbrný olympijský medailista.

Druhý díl SP měl odstartovat ve čtvrtek odpoledne kvalifikacemi kajakářů a kajakářek. Místo toho se začne závodit v pátek ve 14 hodin. "Pojede se pouze jedna kvalifikační jízda, z které postoupí deset nejlepších do finále," uvedl Rohan. Upravený program představí organizátoři ve středu na plánované tiskové konferenci.

O víkendu se uskuteční také kvalifikace a vyřazovací jízdy v nové olympijské disciplíně kayakcrossu, v němž se bude bojovat o poslední místa na Hrách v Paříži. Do Troji je přihlášeno téměř 400 lodí z 48 zemí.

Vysoká voda zkomplikovala vodním slalomářům i nedávné mistrovství Evropy v Lublani, kde se kvůli tomu rovněž měnil program. O uplynulém víkendu se museli s vysokým průtokem vody ve Vltavě vypořádat veslaři na tradičních Primátorkách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články