Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šestnáctiletý kanoista Hočevar ovládl SP v Augsburgu. Ženský závod opanovala Foxová

V deštivém Augsburgu pokračovala úvodní zastávka Světového poháru ve vodním slalomu. Sobotní program nabídl finále kanoistek i kanoistů, avšak bez účasti Čechů a Češek, kteří se nedokázali probojovat přes semifinále. Mezi ženami jasně dominovala Jessica Foxová. Mužské finále nabídlo dramatičtější podívanou. Z vítězství se nakonec radoval teprve šestnáctiletý Žiga Lin Hočevar.  

Václav Chaloupka
zdroj: kanoe.cz autor: Jakub Duřt

Do semifinále kanoistek nastupovala trojice českých závodnic. Žádná z nich se ale nedokázala vejít do nejlepší desítky, zaručující postup do finále. Nejblíže tomu byla dvanáctá Martina Satková. Tereza Kneblová pak obsadila 17. pozici a 22. příčka patřila Evě Říhové.

Finále pak poznalo vítězku již v první jízdě, kdy se do tratě pustila Australanka Jessica Foxová. Tu nezastavily ani dvě trestné vteřiny a zajela čas, na který nedokázala již žádná další závodnice reagovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Hočevar překvapil všechny favority v Augsburgu

Nejvíce se jí přiblížila Španělka Nuria Vilarrublaová, která i tak zaostala za vítězkou o více jak osm vteřin. Na medailových pozicích je doplnila ještě Andořanka Monica Doriaová, která zajela rychlou jízdu i přes čtyři trestné vteřiny. 

Ani čeští reprezentanti nedokázali dosáhnout na postup do finále. Lepší z dvojice českých kanoistů Vojtěch Heger obsadil šestnáctou pozici. O tři příčky za ním skončil Václav Chaloupka.  

V mužském finále pak o vítězi rozhodovalo jen dvacet sedm setin sekundy. Skvělou jízdu hned na úvod zajel Slovák Marko Mirgorodský. Nepřipsal si žádné trestné vteřiny a mohl pomýšlet na dobré umístění.

Nakonec ho ve zbytku závodu dokázal těsně překonat pouze šestnáctiletý Slovinec Žiga Lin Hočevar, který si po rovněž bezchybné jízdě vyjel první kariérní vítězství ve Světovém poháru. Třetí dokončil Francouz Nicolas Gestin.  

SP ve vodním slalomu v Augsburgu (Německo):

C1:

Muži: 1. Hočevar (Slovin.) 101,57 (0 tr. sekund), 2. Mirgorodský (SR) -0,27 (0), 3. Gestin (Fr.) -1,52 (2), ...v semifinále 16. Heger, 19. Chaloupka, v kvalifikaci Větrovský (všichni ČR).

Ženy: 1. Foxová (Austr.) 110,68 (2), 2. Vilarrublaová (Šp.) -8,05 (2), 3. Doriaová (And.) -8,51 (4), ...v semifinále 12. Satková, 17. Kneblová, 22. Říhová (všechny ČR).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články