Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prskavec zatím vládne nominačním bojům, Hradilek je až šestý

Bronzový olympijský medailista z Ria Jiří Prskavec vstoupil nejlépe do české kvalifikace vodních slalomářů. Mezi kajakáři zatím po první polovině nominace vede. Na Trnávce získal plný počet 20 bodů poté, co v sobotu skončil druhý za mistrem světa Ondřejem Tunkou, který má místo v reprezentaci jisté, a dnešní závod vyhrál. Naopak stříbrný medailista z OH 2012 v Londýně Vavřinec Hradilek bude muset dohánět ztrátu. Skončil třetí a v sobotu vůbec nepostoupil do desetičlenného finále.

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Nejblíže k Prskavcovi má v průběžném pořadí Luboš Hilgert, jenž disponuje 16 body za třetí a páté místo. Hradilkovi zatím patří šestá příčka mezi kajakáři, kteří neměli jistou nominaci díky medailím z MS. Po čtyřech nominačních závodech se ovšem nejhorší výsledek škrtne. ¨

Plný počet bodů si vedle Prskavce vyjela také kajakářka Kateřina Kudějová, neboť obě měření sil na Trnávce vyhrála. Pokaždé za ní skončila druhá Barbora Valíková. Od třetího do pátého místa jsou seřazeny Veronika Vojtová, Antonie Galušková a Amálie Hilgertová.

Třetí v sobotu skončila Štěpánka Hilgertová, která už se vodnímu slalomu věnuje jen na amatérské úrovni. V druhém závodě pak nepostoupila do finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Prskavec se přiblížil nominaci do reprezentace vodních slalomářů

Mezi kanoisty mají nominaci nejlépe rozjetou Michal Jáně a Lukáš Rohan. V kategorii kanoistek si za předem nominovanou Terezou Fišerovou vede nejlépe někdejší mistryně světa Kateřina Havlíčková, která se vrací po mateřské pauze.

Oba závody deblkanoistů vyhráli Ondřej Karlovský a Jakub Jáně. Třetí a čtvrtý nominační závod se pojede za týden na kanále v pražské Troji. Na mistrovství Evropy v Praze a světový šampionát v Riu se dostanou tři lodě v každé kategorii.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články