Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Prskavec vyhlíží ME v Troji, ovšem bez davu fanoušků: Věřím, že i tak bude atmosféra skvělá

Trochu zvláštní mistrovství Evropy ve vodním slalomu bude hostit Praha. Bez davů fanoušků a některých favoritů, což mrzí úřadujícího mistra světa Jiřího Prskavce. Závodní program potrvá od pátku do neděle. Program přímých přenosů na ČT sport a webu ctsport.cz startuje na v sobotu od 12:00 a v neděli od 8:40.

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Bronzový olympijský medailista z Ria v sezoně poznamenané koronavirem dominoval na domácí scéně, kde si v nabité konkurenci českých kajakářů suverénně zajistil účast na OH v Tokiu. Na ME bude mít konečně možnost poměřit se se závodníky ze zahraničí. "Jsem hrdý na český organizační tým, který je v této době schopen pod tak přísnými hygienickými podmínkami zorganizovat závody na mezinárodní úrovni," ocenil na webu závodu.

Jen podpora z tribun bude výrazně menší, než je v Troji obvyklé. "Nebude to naštěstí úplně bez diváků, bude to omezeno na 1000 lidí, nejsou volně prodejné vstupenky, ale bude tu minimálně blízká rodina a přátelé. Věřím, že i tak bude atmosféra skvělá," řekl elitní český kajakář.

Nepřijedou ani reprezentanti z některých velmocí: na startu budou chybět Němci, Slováci i Britové. "Nejvíc nám budou chybět Britové, především Joe Clarke nebo Bradley Forbes-Cryans, ale i další závodníci. Možná je to dané i podobností mezi Londýnem a Prahou, jsou tu podobné překážky, a i proto se tu Britům vždycky dařilo a jezdili tu vynikající časy," komentoval to Prskavec.

Spoluorganizoval pádlojízdu, které se v neděli zúčastnilo 70 lidí z řad závodníků i rekreačních vodáků. Společně vyrazili z Troji přes centrum Prahy až na Kampu. Nechyběla ani kajakářka Veronika Vojtová. "Bylo to krásné, vyšlo počasí, přijeli moji rodiče, takže jsem si to opravdu užila - vidět Prahu z jiné perspektivy je opravdu zážitek," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články