Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Prskavec po boku Nadala, Ronalda nebo Hirschera. Český kajakář je v nominaci na sportovce roku

Ocitl se v elitní společnosti a podobně jako loni Ester Ledecká se bude ucházet o vítězství v novinářské anketě asociace AIPS o světového sportovce roku. Vodní slalomář a český kanoista roku Jiří Prskavec, který jako nejlepší kajakář uplynulé sezony vyhrál Světový pohár i titul mistra světa, bude o prvenství usilovat v konkurenci například tenisty Rafaela Nadala, fotbalistů Cristiana Ronalda s Lionelem Messim nebo lyžařského rekordmana Marcela Hirschera.

Mezinárodní asociace sportovních novinářů (AIPS) vyhlašuje nejlepšího sportovce i sportovkyni od roku 1983. Premiérový ročník tehdy vyhrála atletka Jarmila Kratochvílová, v roce 1999 zvítězil desetibojař Tomáš Dvořák.

Loni skončila v anketě AIPS na druhé příčce Ester Ledecká, jež si přivezla dvě zlaté olympijské medaile z Her v Pchjongčchangu. Dominovala podle očekávání na snowboardu a šokovala nejrychlejší jízdou v lyžařském super-G.

Před rokem získala více hlasů než Ledecká pouze americká sportovní gymnastka Simone Bilesová, mužské kategorii dominoval chorvatský fotbalista Luka Modrič. Pro Prskavce a spol. mohou nyní novináři hlasovat na webu asociace do 28. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články