Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přindiš nakročil do reprezentace, ve Veltrusech dvakrát zvítězil

Výrazný krok vstříc reprezentaci vodních slalomářů pro letošní sezonu udělal kajakář Vít Přindiš. Pražský rodák totiž zvítězil v obou úvodních nominačních závodech ve Veltrusech. K postupu mu stačí za týden uspět v jednom ze dvou měření sil v Praze. Zaváhání si v Troji naopak nemůže dovolit stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek, který v sobotu skončil až desátý.

Vít Přindiš
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Ze čtyř závodů se započítají tři nejlepší výsledky. V nejvyrovnanější kategorii kajakářů se bojuje o dvě místa, protože Jiří Prskavec má jako úřadující vicemistr světa místo v národnímu týmu jisté. Přindiš před Prskavcem oba závody ve Veltrusech vyhrál.

Za vicemistrem světa z roku 2017 Přindišem je na tom nejlépe šampion z téhož roku Ondřej Tunka, jenž skončil v sobotu třetí a v neděli čtvrtý. Třetím místem si dnes pomohl Hradilek, který ale v sobotu dostal ve finále padesátisekundovou penalizaci a skončil až desátý. Musí teď spoléhat na dobré výsledky v Praze, aby neskončil potřetí za sebou mimo reprezentaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Přindiš zářil ve Veltrusech a nakročil do reprezentace

Dvě vítězství mezi kajakářkami nasbírala Veronika Vojtová. O tři body za ní je díky dvěma umístěním na stupních vítězů Amálie Hilgertová. Na místa v reprezentaci se ovšem budou tlačit také Barbora Valíková a mistryně světa z roku 2015 Kateřina Kudějová.

Mezi kanoisty se dařilo olympionikovi z Ria Vítězslavu Gebasovi, který skončil druhý a první. První a třetí místo získal ve stejné kategorii Lukáš Rohan. V kategorii kanoistek si zatím po Tereze Fišerové, která má nominaci jistou, a navíc oba víkendové závody ovládla, vede nejlépe Martina Satková.

Závody Českého poháru ve vodním slalomu ve Veltrusech:

Muži:
K1: 1. Přindiš 88,68 (0 trest. sekund), 2. Prskavec -0,04 (2), 3. Hradilek (všichni USK Praha) -2,48 (2).
C1: 1. Gebas (USK Praha) 98,29 (0), 2. V. Heger (Dukla Brandýs n/L) -2,89 (0), 3. Rohan (USK Praha) -3,07 (2).

Ženy:
K1: 1. Vojtová (USK Praha) 103,63 (0), 2. Valíková (Dukla Brandýs n/L) -1,84 (2), 3. A. Hilgertová (USK Praha) -3,44 (2).
C1: 1. Fišerová (USK Praha) 111,28 (0), 2. G. Satková (KK Brno) -4,19 (4), 3. Říhová (USK Praha) -5,94 (0)

C2 mix: 1. J. Jáně, Fišerová 128,04 (6), 2. V. Heger, A. Galušková -12,46 (8), 3. Matulková, Mrůzek -23,35 (12).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články