Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Přindiš byl v Markkleebergu šestý, SP vyhrál Slovák Grigar

Vít Přindiš obsadil v závodu Světového poháru ve vodním slalomu v Markkleebergu šesté místo. Dvojnásobný mistr Evropy postoupil do finále jako jediný z českých kajakářů, na vítězného Slováka Jakuba Grigara ztratil 4,63 sekundy.

Vít Přindiš
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

V semifinále K1 vypadli světový šampion z roku 2017 Ondřej Tunka i stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek, kterého sužovalo zranění krku.

Kajakářka Antonie Galušková skončila v semifinále na 24. místě, Lucie Nesnídalová a Karolína Galušková nepostoupily z pátečních kvalifikačních jízd. S náskokem více než tři a půl vteřiny zvítězila Australanka Jessica Foxová.

Dvaatřicetiletému Přindišovi příliš nevyšla páteční kvalifikace, v semifinále se letošní mistr Evropy naopak blýskl druhým časem. Ve finále jel čistě, přesto se na medailové pozice neprosadil, musel by být téměř o dvě sekundy rychlejší. Předloni Přindiš závod SP v Markkleebergu vyhrál, před týdnem dojel v Praze sedmý.

Je nám líto, video expirovalo.
Kajakář Přindiš obsadil na SP v Markkleebergu 6. místo

"Bohužel finálová jízda nebyla úplně optimální už od branek pět a šest, kde jsem zmizel ve válci, ale taková je charakteristika této trati – je tu opravdu hodně válečků," popsal Přindiš.

"Ale celkově jsem rád za další finále i za to, že jsem si dobře rozjel Světový pohár. Sice to zatím nejsou top výsledky na bedně, ale předvedl jsem dva stabilní výkony. Také mě těší, že jsem dnes zajel dvě čisté jízdy, protože ta trať byla opravdu záludná, ale dokázal jsem se vyvarovat doteků," doplnil český kajakář.

V neděli se v Německu bude závodit na kanoích a v extrémním slalomu. V semifinále kanoistů se představí česká trojice Vojtěch Heger, Tomáš Rak, Václav Chaloupka, kanoistky postoupily v sestavě Tereza Fišerová, Martina Satková, Eva Říhová.

Fišerová, která v Markkleebergu soutěží jako jediná z českých olympioniků, byla v kvalifikaci druhá. Kateřina Minařík Kudějová i vítězové úvodního dílu SP před týdnem v Praze kajakář Jiří Prskavec a kanoista Lukáš Rohan závod na předměstí Lipska vynechali.

Závody SP ve vodním slalomu v Markkleebergu (Německo):

Muži:

K1: 1. Grigar (SR) 88,91 (0), 2. Oschmautz (Rak.) -2,01 (2), 3. Neveu (Fr.) -2,95 (2), ...6. Přindiš -4,63 (0), v semifinále 23. Tunka, 29. Hradilek (všichni ČR).

Ženy:

K1: 1. Foxová (Austr.) 96,76 (2), 2. Funková -3,52 (2), 3. Apelová (obě Něm.) -6,24 (2), ...v semifinále 24. A. Galušková, v kvalifikaci 36. Nesnídalová, 39. K. Galušková (všechny ČR).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články