Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pod Lipnem šokoval na kanoi Urban, zbylé tituly si rozdělili Satková, Kneblová a Prskavec

Pod Lipenskou přehradou se tradičně bojovalo o tituly mistrů republiky v seniorských kategoriích na kajaku a na kanoi. Novými slalomářskými šampiony na kanoi jsou Michal Urban a Tereza Kneblová, na kajaku uspěli Gabriela Satková a Jiří Prskavec.

Mistryní republiky na kanoi se stala dvacetiletá Tereza Kneblová, která ve finále jela úplně poslední. Trať na rozdíl od své největší konkurentky Terezy Fišerové projela bez zaváhání a zvítězila o více než sekundu. Bronz brala třetí zástupkyně reprezentačního A týmu Gabriela Satková.

"Lepší zakončení sezony si ani neumím představit a jsem ráda, že se mi podařilo zopakovat jízdu z kvalifikace. Je to strašně super, poprvé jsem vyhrála mistrovství republiky žen," smála se udýchaná Kneblová v cíli.

Fišerové se povedlo čistě zajet na kajaku a dlouho se držela v čele pořadí. Nakonec ale na pětadvacetiletou závodnici zbylo další stříbro, o bezmála sekundu a půl byla rychlejší Gabriela Satková. Třetí skončila obhájkyně loňského prvenství Antonie Galušková.

"Je to určitě překvapení, na kajaku se příliš často neumisťuju. Trochu mi to spravilo chuť ze singla, tam sice je z toho krásné třetí místo, ale byla tam chybička, tak jsem se o to chtěla ještě porvat," zhodnotila svůj překvapivý titul Satková.

Kanoistům vládl mladý talent Urban

V kategorii kanoistů vypálil všem zkušenějším kolegům rybník devatenáctiletý Michal Urban, který ve finále zajel nejrychlejší jízdu dne za 114,01 sekund. Druhý byl obhájce titulu Václav Chaloupka, bronz zbyl na Martina Kratochvíla. Finále vůbec nevyšlo vítězi kvalifikace Jiřímu Prskavcovi, který si ťuknul na dvou branách a skončil osmý.

"Neuvěřitelná věc, dokázal jsem vyhrát MČR dospělých. Myslel jsem si, že to bude kolem pátého či šestého místa a že kluci pojedou mnohem lépe," řekl Urban.

Prskavec všem ukázal, zač je tomu loket, aspoň ve své parádní kategorii K1, kterou ovládl popáté v kariéře. O šest desetin sekundy porazil Jakuba Krejčího, za kterým o pouhé tři setiny zaostal Vít Přindiš.

"Bylo to moc těžký – na Lipně, když se postaví takováhle řekněme lehčí trať, tak se chyby těžko dohání. Vyhovuje mi trochu delší rozdíl mezi singlem a kajakem, to si člověk i trošku odpočine. Mám z toho velkou radost," řekl Prskavec, který jako jediný ze čtyř vítězů dokázal svůj titul obhájit.

MČR ve vodním slalomu a 5. závod Českého poháru v Lipně nad Vltavou (Českokrumlovsko):

Muži: K1: 1. Prskavec (USK) 105,44 (0 trest. sekund), 2. Krejčí (Dukla) -0,61 (0), 3. Přindiš (USK) -0,63 (0).

C1: 1. M. Urban (Dukla) 114,01 (0), 2. Chaloupka (USK) -0,25 (2), 3. M. Kratochvíl (Dukla) -1,55 (0). Ženy:

K1: 1. G. Satková (USK) 115,59 (0), 2. Fišerová (Dukla) -1,48 (0), 3. A. Galušková (USK) -2,92 (0).

C1: 1. T. Kneblová (Dukla) 122,85 (0), 2. Fišerová -1,02 (0), 3. G. Satková (USK) 124,00 (2).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články