Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nikdo není neporazitelný, je dobré, když to občas nevyjde, hodnotil čtvrté místo Prskavec

Jiří Prskavec další medaili ze Světového poháru ve vodním slalomu v pražské Tróji nepřidal. Navzdory zaváhání se však dočkal ocenění od vítězného Slovince Petera Kauzera, který mu v cíli děkoval. "Je to takové pošťuchování, nikdo není neporazitelný," reagoval na slova slovinského veterána domácí šampion. 

"Už jsem to dopracoval do takové pozice, že Peter mi v cíli říkal 'Děkuju'," usmíval se olympijský šampion, který dojel čtvrtý. "Pro mě je to taky dobré, když to občas nevyjde. Člověka to možná i trochu nakopne do toho tréninku," doplnil pětinásobný mistr Evropy.

Loni se mu excelentně vydařil olympijský vrchol, ale na mistrovství Evropy byl sedmý a na MS po olympiádě nepostoupil do finále. Na domácí trati v Troji bývá ale velmi silný za všech okolností, od roku 2019 do dneška zde vyhrál všechny velké závody.

"V Troji mám nějakou výhodu, a když se mi to povede, většinou to na medaili stačí. Poslední tři pokusy byly dokonce na zlato. Jezdí se mi tu dobře, i když jsem trochu unavený. Kór když se postaví takhle hezká a těžká trať. Ale nejde vyhrávat furt, někdy se ta série musela přerušit. Malinko mě mrzí, že zrovna, když bylo tak krásně, přišlo tolik lidí a nemohl jsem jim to vrátit," litoval.

Zvýšená hladina

Nedokázal patřičně zareagovat na zvýšenou hladinu vody, která je po zimní přestavbě nevyzpytatelnější než jindy. Reaguje na vypouštění plavební komory na Štvanici.

"Když se to zvedne nad nějakou úroveň, tak se válce začnou malinko vylévat, což pak změní kompletně celou trať a najednou se začne měnit opravdu hodně. Já v tom nejhorším místě, kde je změna vody nejčastější, jsem to projel velice rychle. Říkal jsem si, že to jde suprově. A pak jsem to nechal na takovém místě, kde bych řekl, že to nikdy nepokazím, že tento přejezd jsem nikdy nepokazil," popisoval.

Teoreticky má šanci na úspěch ještě v extrémním slalomu, který dnes začíná kvalifikací. "Tam nepatřím k favoritům. Tam bych řekl, že patřím spíš k těm horším závodníkům. Tipuju, že dneska pojedu ten time trial a v neděli budu fandit. Taková jsou moje očekávání," uznal.

Vyřazovací kontaktní jízdy by si přitom zajel rád, aby v nové olympijské disciplíně získal zkušenosti. "Ale obávám se, že zatím na to není," dodal devětadvacetiletý kajakář.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články